23 червня 2023 23:45

ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти Пригожина через заклик до збройного заколоту

ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти керівника ПВК "Вагнер" Пригожиначерез заклик до збройного заколоту, повідомляє російське агентство ТАСС.


Як заявили в Національному антитерористичному комітеті твердження, поширювані від імені Євгена Пригожина, не мають під собою ніяких підстав:

"У зв'язку з цими заявами ФСБ Росії порушено кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту. Вимагаємо негайно припинити протиправні дії".


Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

"В Адміністрації президента паніка, там не виключають сценарій початку громадянської війни", - говорить джерело "Важливих історій", близьке до Кремля.

За його словами, ще тиждень тому була інформація про те, що Пригожин щось готує. Відео з нібито наслідками ракетного удару по розташуванню ПВК "Вагнер" - ынсценування, вважає джерело.

Російським державним ЗМІ і ТГ-каналам заборонено згадувати будь-які заяви Пригожина, пише "Обережно.новини" з посиланням на джерела.

Видання отримали "інструкцію" про те, що публікувати дані про цю ситуацію можна виключно з офіційних відомств або цитувати слова перших осіб держави.