16 червня 2023 12:15

"Реал" лідирує за кількістю підписників у соцмережах, у ПСЖ найпопулярніший TikTok

У своєму останньому перед літньою перервою щотижневому виданні футбольна обсерваторія CIES опублікувала результати дослідження, що ґрунтуються на популярності клубів світу в соціальних мережах.


Так, за загальною кількістю підписників у основних соціальних мережах (Twitter, Instagram, Facebook та TikTok) лідирує мадридський Реал. "Королівський клуб" може похвалитися 363 мільйонами фанів у соцмережах.


На 21 мільйон підписників менше має заклятий ворог Реала, Барселона. У ТОП-5 також потрапили Манчестер Юнайтед (206 мільйонів), ПСЖ (187 мільйонів) та Ювентус (144 мільйони).


Загальна кількість підписників


За кількістю підписників у Twitter лідирує Барселона, на чий акаунт підписані 82,8 мільйона осіб. Реал опустився на другу сходинку (79,7 мільйона). Потім із помітним відставанням від іспанців йдуть МЮ (41,5), Ліверпуль (29,5) та Челсі (27,7).


Twitter


У Instagram та Facebook "бланкос" немає рівних (135 та 117 мільйонів відповідно). І знову іспанські клуби попереду всієї планети, випереджаючи інших з величезним запасом.


InstagramFacebook


А ось у TikTok панує французький ПСЖ, на рахунку якого 40,4 мільйона підписників. Варто також відзначити Тоттенгем, який з 28,9 мільйона фанатів розташувався на третьому місці. В іншому ж ситуація приблизно така сама, що і в інших соцмережах.


Tik-Tok


На жаль, до ТОП-100 клубів за кількістю підписників не потрапив жоден український клуб. Хоча варто зауважити, що у категоріях окремих соцмереж вони могли потрапити до рейтингу.


Також примітно, що жоден із клубів світу не зміг обійти за загальною кількістю підписників у всіх соціальних мережах ні Кріштіану Роналду (859 мільйонів), ні Ліонеля Мессі (582 мільйони).