15 травня 2023 20:20

Подробиці про феєричну історію із "найдорожчим зимовим трансфером" від "Челсі" за українця - Мудрика

Всі громадяни України, які цікавляться футболом, чули про підписання контракту між Британським “Челсі” та колишнім голкіпером Донецького “Шахтаря” - Михайлом Мудриком. Тоді, клуб не пошкодував грошей на трансфер за “найкращого гравця” по версії українських вболівальників (листопад - грудень 2021 року). Загальна сума угоди сягнула 100 мільйонів євро.


Цей перехід сильно сколихнув футбольну спільноту України та АПЛ. Український форвард увірвався у рейтинг найдорожчих придбань “Челсі” та побив рекорд серед футболістів, які є громадянами України. Але, за всіма радощами та гордістю, люди не помітили іншу сторону цієї угоди. Заробити на ставках допоможуть ВІП слоти, які доступні у демо-режимі.


Челсі є перспективним проєктом, який знаходиться у стані перебудови після заміни тренера. До того ж позиції у турнірній таблиці у команди не дуже гарні. Тож, від Мудрика очікують бездоганних результатів “тут і зараз” без виділення часу на “розкачку”.


В Англії легко не буває. Чого чекають від Мудрика



Безперечно, у “Челсі” є великі перспективи, але з урахуванням внутрішньої перебудови клубу, ситуація дещо ускладнена. Також, фанати команди не в захваті від її останніх успіхів. Проблеми зі складом трошки “на руку” українській зірці, але є певні складнощі:


• За наявності знайомого стилю гри, Мудрику прийдеться дуже швидко адаптуватися;
• Конкуренти також грають важливу роль. Якщо Михайлу вдасться закріпитися в основі, це значно полегшить життя;
• Також, англійський футбол має щільний календар, а “Челсі” є, що робити у межах внутрішнього чемпіонату (від Єврокубка команда перебуває не близько).


З урахуванням цих факторів, великий транш, накладає більше відповідальності на українського спортсмена. Також, незмінним залишається важке протистояння із “Арсеналом”. Тому, лондонці покладають великі надії на Мудрика.


Окремо, слід згадати про провокації Мудрика у соцмережах. У своїх дописах він висловлював вподобання команді Артети. Звісно, це викликало обурення серед фанів “Челсі” та дещо напружило стосунки українця із ними. При цьому, українські шанувальники тримають кулаки за Мудрика, але його шлях від цього навряд чи суттєво полегшиться.


При цьому, журналісти FourFourTwo впевнені, що Челсі не стануть втрачати українця після пари невдалих епізодів. Тому, йому слід і далі доводити свою придатність у складі “синіх”. Експерти додали, що будь-який новий тренер команди виявить бажання працювати із Мудриком наступного сезону.


Що передувало переходу Мудрика до “Челсі”


Перед підписанням угоди з “Челсі”, Мудрика намагався переманити ФК “Арсенал”. Представники футболіста чекали гідної пропозиції, але на початку перемовин їм запропонували гарантованих 40 мільйонів євро та 25 млн - бонусів. Трохи згодом, “Арсенал” збільшив розмір траншу до загальних 90 млн євро.


Після першої спроби, клуб Мудрика одностайно відмовився від пропозиції. Але, у другу спробу встиг втрутитися “Челсі”, запропонувавши на 10 млн більше. Тож, 14 січня 2023 року Мудрик став офіційно працювати у складі англійських “синіх”.