2 травня 2023 23:57

Українське дербі в АПЛ на користь Зінченка: "Арсенал" здобув упевнену перемогу над "Челсі" Мудрика

Фото - ua.depositphotos.com


У вівторок, 2 травня, у поєдинку 34-го туру англійської Прем'єр-ліги Арсенал на своєму стадіоні приймав Челсі. Матч завершився перемогою «канонірів» із рахунком 3:1.


Український захисник Арсеналу Олександр Зінченко з'явився на полі з перших хвилин матчу, а ось інший українець – півзахисник Челсі Михайло Мудрик залишився в запасі.

Арсенал не став довго розгойдуватися і вже у першому таймі зробив серйозну заявку на перемогу. Рахунок було відкрито на 18-й хвилині. Джака прострілив із флангу, а Едегор потужним ударом відправив м'яч у верхній кут.

Господарі збільшили свою перевагу на 31 хвилині. Після прострілу з флангу Едегор із меж штрафного майданчика розстріляв ворота. А за три хвилини ще один м'яч влетів у ворота Челсі - Жезус з кількох метрів вразив ціль.

На початку другого тайму Арсенал упустив чудову нагоду. Джака пробив з меж штрафного майданчика після передачі Жезуса, але блискуче зіграв Кепа. А на 65-й хвилині Челсі зміг скоротити відставання - Мадуеке пробив точно у кут воріт "канонірів". Цього моменту за вінгером Челсі не встиг Зінченко.

На 71-й хвилині на заміну вийшов Мудрик, а за дві хвилини поле залишив Зінченко, замість якого вийшов Тірні.

В останні хвилини команди Арсенал мав ще один шанс відзначитись, проте після сильного удару Едегора в нижній кут воротар Челсі Кепа здійснив неймовірний сейв та врятував свої ворота.

Таким чином, команда Мікеля Артети здобула впевнену перемогу і зрозуміла перше місце в турнірній таблиці АПЛ, набравши 78 очок у 34 матчах. Манчестер Сіті відстає на два бали, але має дві гри у запасі. Челсі залишився на 12-й позиції (39 очок).