6 квітня 2023 11:40

Експерти UA1 коментують оновлення прогнозів букмекерів щодо визначення переможця "Євробачення-2023" та шанси України на перше місце

Пісенний конкурс «Євробачення» в 2023 році проходитиме у Великій Британії, в місті Ліверпуль, що відоме на весь світ своєю футбольною командою та появою легендарного гурту The Beatles.


Конкурс буде проведено від імені України, якій в 2022 році в італійському Турині приніс перемогу гурт «Калуш Оркестра» з піснею «Стефанія». Через повномасштабну війну, що досі триває тут, організаторами «Євробачення» було вирішено перенести конкурс до Великої Британїї, яка минулого року посіла друге місце серед всіх учасників.


В 2023 році конкурс проходитиме з 9 по 13 травня. Попередньо відомо, що участь в заході братимуть виконавці та гурти з 37 країн світу. Незважаючи на те, що до першого туру ще є час, клієнти букмекерських контор вже давно роблять ставки на подію. Представники порталу ua1.com.ua зазначають, що протягом року вподобання глядачів та музичних критиків кілька разів змінювались. І якщо попервах Україні пророкували перше місце, то зараз ситуація виглядає інакше.


Хто претендує на перемогу в «Євробаченні-2023»


Ще деякий час тому саме Україні віддавали перше місце. Як стверджують практично всі великі компанії, що входять в рейтинг букмекерських контор, їх клієнти одноголосно ставили на гурт TVORCHI як переможця конкурсу. Проте по мірі того, як інші країни представляли своїх учасників, ситуація змінювалась. Так, нещодавно презентували пісню фінського виконавця Käärijä, який одразу змінив рейтинг та посів одне з перших місць.


Учасників яких країн бачать переможцями – прогнози букмекерів:


• Швеція – шанси на перемогу оцінюють в більш ніж 45%. Офіційно представника країни презентували кілька днів тому і це стала співачка Loreen, що вже вигравала в 2012 році з відомою композицією Euphoria.


• Україна – їй пророкують перше місце з вірогідністю майже 18.5%. Спочатку на пісню Heart of Steel гурту TVORCHI ставили 33.33%, проте зараз кількість тих, хто вірить в їх перемогу, зменшилась.


• Фінляндія – в те, що першим стане учасник цієї країни, вірять трохи більше 13%.


• Норвегія – їй пророкують перемогу майже 9%. Країну представлятиме співачка Алессандра Меле, з піснею Queen of Kings. За думкою журі, молода дівчина зможе достойно виступити та прославити Норвегію.


• Чехія – може перемогти з шансами трохи за 3%. Гурт VESNA підготував гарну пісню, яка звучатиме одразу кількома мовами, а приспів написаний українською.


Вже оголосила свого виконавця Італія – її представлятиме Марко Менгоні, який брав участь в конкурсі 10 років тому і навіть зайняв 7 місце. Достойний молодий гурт вибрала Словенія – команда Joker Out з композицією Carpe diem однозначно варта уваги. Проте не всі учасників наразі відомі і тому рейтинг лідерів ще може змінюватися.