29 березня 2023 14:06

Після поразки від Англії аналітики знизили шанси України вийти з групи у кваліфікації Євро-2024

Після перших двох турів групового раунду кваліфікаційного етапу Євро-2024 аналітики компанії Gracenote оновили свої прогнози щодо володарів прямих путівок до фінальної частини чемпіонату Європи від квартету С. Нагадаємо, що у фінальний етап турніру виходять команди, які посіли перші два місця в групі.


Після програшу Англії, на думку експертів, ймовірність того, що Україна займе одне з двох перших місць у групі, впала з 39% до 28.2%. При цьому ймовірність того, що збірна України буде представлена на Євро-2024, також зменшилися: з 57% до 49,6%. Нагадаємо, що додатковий шанс кваліфікуватися у фінальну частину чемпіонату Європи можна отримати завдяки успішному виступу в Лізі націй.


Найвище у групі С фахівці оцінюють шанси Англії: 98,3% — на потрапляння на Євро-2024 та 97,4% — на пряму путівку. Шанси Італії – 83,5% та 67,5% відповідно.



Нагадаємо, що Англія виграла обидва стартові матчі кваліфікаційного етапу, обігравши в гостях Італію (2:1) та вдома Україну (2:0). Італія після поразки від Англії взяла три очки у матчі з Мальтою. Також три бали в активі збірної Північної Македонії, яка перемогла ту саму Мальту.


Свій наступний матч у рамках кваліфікації Україна зіграє 16 червня на виїзді проти Північної Македонії. 19 червня синьо-жовті у номінально домашньому матчі зустрінуться з Мальтою.