4 вересня 2007 11:16

"Олимпийский" останется полупустым


До ФФУ продовжують надходити чисельні звернення вболівальників стосовно придбання квитків на відбірний матч кваліфікації Євро-2008 між збірними України й Італії. Інформ-служба ФФУ попросила прокоментувати ситуацію голову правління ЗАТ «Україна Футбол Інтернешнл», віце-президента ФФУ Володимира Лашкула. На жаль, висновки фахівця не дуже втішні – схоже, 12 вересня гру підопічних Олега Блохіна із чемпіонами світу зможуть подивитися з трибун «Олімпійського» лише 41 500 глядачів.

Лист від ФФУ
«Як відомо, на початку серпня до Федерації футболу України надійшов офіційний лист за підписом заступника міністра внутрішніх справ Василя Фатхутдінова, в якому йшлося про обмежену, 50-відсоткову, заповнюваність НСК «Олімпійський» на цьому матчі, – розповідає Володимир Лашкул. – Однак минулого понеділка, йдучи назустріч побажанням уболівальників та зважаючи на важливість поєдинку, ФФУ звернулася до МВС і Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту за дозволом заповнити хоча б 80% місць «Олімпійського».

Згідно з нормами безпеки
«На жаль, жодної відповіді на зазначене звернення федерації ми так і не отримали, – констатував віце-президент ФФУ. – Це означає, що кількість квитків, які вже давно надійшли до кас, збільшено не буде. Отже, підтримати нашу команду в грі із чемпіонами світу зможуть лише 41 500 вболівальників. Розуміємо, що це – замало. Решта ж місць на «Олімпійському», як того вимагають норми безпеки глядачів, залишатимуться порожніми».

Відмова італійців
За словами Володимира Лашкула, на сьогодні залишилося лише 14 500 нереалізованих квитків – саме стільки глядачі зазвичай купують у день гри. «Нам ще пощастило, що італійська федерація, яка спочатку замовила 850 квитків, у підсумку вирішила 830 з них повернути. Це дасть змогу відвідати поєдинок більшій кількості наших громадян», – зауважив віце-президент ФФУ. В день матчу на стадіоні будуть відкриті тільки ті сектори, куди продають білети.