5 березня 2023 10:52

В АПЛ можуть запровадити ліміт на легіонерів. FA стурбована, що англійців у лізі стає менше

У FA стурбовані зниженням числа англійців у складах клубів АПЛ.


Як пише The Times, Футбольна асоціація Англії (FA) висловила занепокоєння напливом іноземців до АПЛ. Це вважають несподіваним наслідком брекситу.

За два попередні трансферні вікна клуби АПЛ підписали вдвічі більше іноземців, ніж за будь-яке інше попереднє трансферне вікно.

Глава FA Марк Буллінгем заявив, що асоціація може обмежити кількість іноземців у клубах АПЛ, щоб гарантувати місця англійцям. Буллінгем сказав, що минулого тижня лише 28% гравців, які вийшли на поле у матчах АПЛ, представляли Англію. Протягом усього сезону їхня кількість становить приблизно 30%.

«Дуже важливо обмежити приплив гравців. Після брекситу кількість англійців віком до 21 року, які отримують ігровий час, скоротилася приблизно вдвічі. Ця тенденція турбує нас», – сказав Буллінгем.


За словами Буллінгема, одне з можливих рішень у ситуації, що склалася, – пом'якшення візових правил для обмеженої кількості іноземців в обмін на гарантії ігрового часу для англійців.


«Ця система дозволить клубам підписувати меншу кількість гравців за більш м'яких вимог. Вони зможуть підписати явно талановитого гравця до того, як він набере необхідну кількість очок для отримання візи. Тоді його куплять не за 30 млн фунтів, а за 3 млн.


Гравців, які справді додадуть АПЛ цінність, не так багато. Якщо починається аукціон, це лише підвищує ціну. Енцо Фернандес та Михайло Мудрік були цікаві клубам АПЛ минулого року. Тоді вони, мабуть, змогли б отримати дозвіл на роботу. Але їх купили цього року, і це, мабуть, обійшлося у 20 разів дорожче, ніж могло б. Потрібен контроль – ключовий момент. Не можна просто відкривати шлюзи», – сказав Буллінгем.