3 березня 2023 22:09

Фанати "Ньюкасла" про босів клубу та уряд Саудівської Аравії: "Закликаємо порушити пакт мовчання про зв'язок однієї з найкривавіших диктатур на планеті з нашим клубом"

Фанати «Ньюкасла» виступили із заявою про саудівських власників клубу.


У ході судового процесу в США за участю фонду PIF, який володіє контрольним пакетом акцій "Ньюкасла", з'ясувалося, що фонд і голова клубу Ясір Аль-Румайян можуть бути безпосередньо пов'язані з урядом Саудівської Аравії.

Об'єднання фанатів "Ньюкасла" NUFC Fans Against Sportswashing (NUFCFAS) висловилося про зв'язок власників клубу з урядом Саудівської Аравії.

«Ми говорили, що Прем'єр-ліга ніколи не мала дозволити цій угоді відбутися, оскільки це означало, що суверенна держава контролюватиме «Ньюкасл Юнайтед». Тепер чорне по білому [написано] те, що ми знали весь цей час.

Ця новина означає, що «юридичні та обов'язкові гарантії», які PIF дав Прем'єр-лізі про те, що уряд Саудівської Аравії не буде втручатися в управління клубом, не відповідають дійсності, оскільки в суді було визнано, що Ясір аль-Румайян є міністром уряду .

Ця новина з'явилася після того, як інші діячі саудівської диктатури почали почуватися досить впевнено, щоби публічно асоціювати себе з «Ньюкаслом».

NUFCFAS закликає фанатські групи та політичних представників Північного Сходу порушити пакт мовчання про жахливу правду про те, що одна з найкривавіших диктатур на планеті пов'язана з нашим клубом. Закликаємо виступити зараз і чинити тиск на Прем'єр-лігу, щоби переглянути нинішнє володіння «Ньюкаслом».

Вони не можуть бути власниками через їх грубі порушення прав людини, а їхні запевнення в тому, що уряд Саудівської Аравії не братиме ніякої участі в управлінні клубом, тепер виявилися помилковими», – йдеться у заяві.