1 березня 2023 23:43
1

"Арсенал" взяв реванш у "Евертона": Зінченко асистував Сака, за яким не встежив Миколенко

Арсенал у перенесеному матчі сьомого туру АПЛ здобув впевнену перемогу над Евертоном. Майже через місяць з моменту останньої зустрічі Олександр Зінченко повернув борг земляку Віталію Миколенку.


Для Арсеналу матч із Евертоном був запасним, щоб знову повернути собі п'ятиочковий відрив від Манчестер Сіті, який двічі цього сезону «покусав» команду Мікеля Артети в АПЛ (1:3) та Кубку Англії (0:1).

Оборона Евертона у лондонському матчі з Арсеналом протрималася 40 хвилин, перш ніж голи посипалися на ворота Джордана Пікфорда. Все почалося з гольової атаки за участю Олександра Зінченка. Українець проникаючою передачею знайшов Букайо Сака, який позбавився опіки Віталія Миколенка та ударом у ближній кут вивів Арсенал уперед.


До перерви «каноніри» отримали комфортну перевагу завдяки голу Габріела Мартінеллі. Бразилець скористався помилкою оборони Евертоа та відправив м'яч у сітку воріт гостей.

Після перерви Арсенал зміг розвинути свою перевагу, але перед цим Евертон огризнувся ударом Двайта Макніла, де Зінченко врятував Арсенал від гола, випередивши Адбулая Дукуре в останній момент.

Арсенал у період з 71 по 80 хвилину провів ще два м'ячі у ворота Евертона - Мартін Едегор результативним ударом довів рахунок до розгромного, а в епізоді з четвертим голом Зінченко видав передгольову на Едді Нкетію, який асистував Мартінеллі, що оформив дубль. Фінальний свисток зафіксував перемогу Арсеналу з рахунком 4:0.
Один раз Віталій прогавив Сака, і все, Евертон злився. А так Миколенко грав не погано, якщо б не той косяк...
Леоненко мабудь від гри Зіни отримав запаморочення, знову Алекс був усюди, класна гра від нього