28 лютого 2023 13:00

З динамівцями біля керма. П'ять найкращих тренерів збірної України в історії

Поки УАФ щосили шукає варіанти якнайшвидшого призначення нового наставника, Україна живе спогадами про колишніх професіоналів, які кували перемоги головної команди країни. Саме час згадати, з ким ми досягали найбільших висот, і кому завдячуємо нашими успіхами.


А щоб спомини про наші здобутки супроводжувалися новими враженнями, варто завітати на платформу вібет, де завжди можна приємно провести час. Онлайн-оператор сприяє отриманню гострих відчуттів без виходу з дому!



Олег Блохін


Найкращий гравець в історії київського Динамо — це не тільки фарт, а й перший в історії нашої команди вихід у фінальну частину великого турніру для збірних. Олег Володимирович ще й досяг планки чвертьфіналу чемпіонату світу, й перевершити цей величезний успіх буде непросто. Ба, навіть більше — ніхто, крім величного нападника, більше не зміг вивести «синьо-жовтих» у фінальну частину Мундіалю! Блохін провів на чолі збірної України 64 матчі, відсоток перемог сягає 56,2%.



Андрій Шевченко


Андрій Миколайович не тільки став «наступником» Блохіна в Динамо, а й багато в чому повторив шлях пана Олега на чолі збірної. З Шевченком «синьо-жовті» теж увійшли у вісімку найкращих збірних великого змагання, однак не на ЧС, а на першості Європи. На думку багатьох аналітиків, саме за екс-гравця Мілана та Челсі наша головна команда демонструвала найбільш привабливий футбол. 52 матчі та 56,41% перемог — такі цифри Шевченка на лаві збірної України.



Михайло Фоменко


Михайло Фоменко — це далеко не тільки провал на Євро-2016. Не варто забувати, що саме з Михайлом Івановичем на чолі команда досягала найкращих результатів у розрізі локальних успіхів. Фоменко виводив збірну України в ранзі головного тренера 37 разів, і з ним «синьо-жовті» взяли 24 перемоги, що є найкращим показником серед усіх колег пана Михайла, які тренували команду хоча б у десяти матчах. За найкращих ігор Фоменка Україна була зразком контратакуючої команди.



Йожеф Сабо


Українець угорського походження асоціюється чи не з найбільшою драмою в історії «синьо-жовтих». Це Сабо був наставником команди, яка в 1999-му після поразки у Любляні не змогла відіграти мінімальне відставання в Києві у плей-офф кваліфікації Євро-2000. Однак це теж з ним Україна била росіян на своєму полі й підклала одвічному ворогу свиню в Москві з фантастичним голом імені Шевченка майже з центру поля. 58,82% перемог у 34 матчах — третій результат в історії команди.



Олексій Михайличенко


Як і останній головний тренер Олександр Петраков, Олексій Михайличенко очолював команду лише рік. В його пасиві невдача у плей-офф кваліфікації ЧС-2010, коли в Донецьку Україна програла Греції 0:1. Проте також з черговим легендарним «динамівцем» на тренерській лаві, «синьо-жовті» в цілому демонстрували змістовну гру, а відсоток здобутих перемог з Михайличенком — другий у історії (65,08%).