20 лютого 2023 22:50

"Атлетико" закликав клуби Ла Ліги виступити із спільною заявою у справі "Барселони" та віце-президента суддівського комітету. "Блауграна" та "Реал" відмовилися

"Атлетико" закликає клуби Ла Ліги висловити позицію щодо скандалу з "Барселоною".


Повідомлялося, що каталонський клуб у період з 2016 по 2018 рік виплатив Хосе Марії Енрікесу Негрейре, який тоді обіймав посаду віце-президента технічного суддівського комітету, 1,4 млн євро. У клубі уточнили, що чиновнику Королівської іспанської футбольної федерації платили за звіти про молодих гравців та суддівство. Потім стало відомо, що "Барса" перерахувала Негрейрі 4,7 млн євро з 2003 року. Перекази від клубу становили 95% обороту його компанії з 2016-го до 2018-го.


За даними Relevo, «Атлетіко» хоче, щоб усі команди, які виступають у Ла Лізі, виступили із спільною заявою, в якій висловлювалися б протест і засудження. Така пропозиція була висунута на зборах за участю представників першого та другого дивізіонів іспанського футболу.

Проти виступили два клуби – «Барселона», чиї представники вважали за нелогічну підтримку такої ініціативи з їхнього боку, і «Реал Мадрид», який послався на необхідність проаналізувати ситуацію спільно з вищим керівництвом клубу.

Решта клубів була налаштована погодитися на пропозицію «Атлетико», однак у результаті спільної заяви зроблено не було.