18 лютого 2023 16:31

Дебютний гол Зінченка допоміг "Арсеналу" здобути непросту перемогу над "Астон Віллою"

Астон Вілла та Арсенал відкривали програму 24-го туру англійської Прем'єр-ліги. Матч у Бірмінгемі завершився з рахунком 2:4.


Арсенал приїхав у гості до свого колишнього тренера Унаї Емері, для якого матчі з канонірами мають принциповий характер. Основні події у матчі розгорнулися на перших хвилинах, коли Олександр Зінченко обрізав атаку Арсеналу – Метті Кеш перехопив м'яч в українця, видавши довгу передачу на Олі Уоткінса. Нападник Астон Вілли на шостій хвилині вивів свою команду у лідери.

Арсеналу знадобилося десять хвилин, щоби відновити паритет на табло. Арсенал з ходу побіг відіграватися, і в одній із атак Букайо Сака потужним ударом у дотик вразив ворота чемпіона світу-2022 Еміліано Мартінеса, який десять років провів у структурі Арсеналу.

До перерви господарі змогли провести другий м'яч - Алекс Морено підключився до атаки і знайшов у центрі штрафного майданчика Феліппе Коутіньо, який зробив рахунок 2:1 на користь Арсеналу.

Арсенал після виходу з роздягальні почав штурмувати ворота Астон Вілли, яка пропустила через 15 хвилин після початку другого тайму. На допомогу команді Мікеля Артети прийшов стандарт і Олександр Зінченко, котрий потужним ударом вирівняв ситуацію на табло.


Гравець національної збірної України оформив свій дебютний гол не лише у АПЛ, а й у футболці Арсеналу.

До фінального свистка Арсенал та Астон Вілла мали взаємні шанси на перемогу, але у доданий час удача посміхнулася Арсеналу – дебютний гол Жоржіньо з рикошетом від Мартінеса та гол Мартінеллі принесли Арсеналу вольову перемогу на «Вілла Парк» – 4:2.