18 лютого 2023 12:28

Дві російські ракети пролетіли небезпечно близько до Південноукраїнської АЕС

На Південноукраїнській АЕС сьогодні під час ракетної атаки Росії зафіксували прольоти двох ворожих ракет. Про це заявили в НАЕК "Енергоатом" у Telegram, пише УНН.


Цитата

"Росія вкотре вчинила акт ядерного тероризму. Сьогодні, 18 лютого 2023 року, під час чергової масованої ракетної атаки Росії на Південноукраїнській АЕС о 8:25 та 8:27 зафіксовано прольоти двох ворожих крилатих ракет", - зазначили в Енергоатомі.


Деталі


Як зазначили в НАЕК, повітряні об'єкти рухалися руслом Південного Бугу в напрямку міста Первомайськ Миколаївської області і "пролетіли небезпечно близько до ядерного об'єкта".

"Загроза потрапити в реактор з можливими наслідками - ядерної катастрофи - знову була високою. Це черговий акт ядерного тероризму Росії, що загрожує безпеці всього світу!" - зазначили у компанії.



В Енергоатомі в черговий раз звернулися до МАГАТЕ "з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму Росії, виведення військових формувань Росії з території Запорізької станції та встановлення демілітаризованої зони навколо неї, а також безпольотної – над усіма атомними об'єктами України".