16 лютого 2023 13:39

"Реал" вважає суддівський скандал навколо "Барси" доказом упередженості арбітрів, але не робитиме публічних заяв

Стало відомо, що у «Реалі» думають про суддівський скандал навколо «Барселони».


Раніше повідомлялося, що «Барселона» заплатила віце-президенту іспанського суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі 1,4 млн. євро з 2016 по 2018 рік. Він заявив, що надавав консультаційні послуги. Клуб уточнив, що чиновнику Королівської іспанської футбольної федерації платили за звіти про молодих гравців та суддівство.

Потім стало відомо, що "Барса" заплатила Негрейрі 4,7 млн євро з 2003 року. Платежі від клубу становили 95% обороту його компанії з 2016-го до 2018-го.

Каталонцям загрожує виключення із Ла Ліги, зняття очок та штрафи, якщо це вважатимуть корупцією.

Як пише Marca, у "Реалі" протягом багатьох років помічали непослідовні рішення арбітрів, і інформація про те, що "Барселона" платила віце-президенту іспанського суддівського комітету, стала підтвердженням їхньої теорії. Зокрема, йдеться про те, що з 2016 до 2018 року у ворота «Барселони» не ставили пенальті протягом 78 матчів поспіль.

«Реал» вважає за краще не висловлюватися з цього питання – принаймні на даний момент. Клуб вважає, що ніяк не пов'язаний із ситуацією, що склалася, хоча розуміє, що страждав від деяких рішень арбітрів. «Час або дає, або забирає причини [для підозри]. У даному випадку воно їх нам дало», – сказало джерело у «Мадриді».

"Реал" не має наміру говорити про корупцію з поваги до "Барселони" та суддів, які працюють на матчах Ла Ліги, але вважає той факт, що каталонці платили віце-президенту іспанського суддівського комітету "найбільшим скандалом в історії іспанського футболу".

Мадрид дуже уважно стежить за всією інформацією з цього питання. У клубі вважають, що жодних серйозних санкцій до "Барселони" не застосують.