18 січня 2023 22:24

Фанати "Арсеналу" скандували антисемітські кричалки на матчі з "Тоттенхемом". Клуб засудив їх поведінку

Вболівальники "Арсеналу" скандували антисемітські кричалки на матчі з "Тоттенхемом".

За заявою «канонірів», про цей інцидент повідомив один із уболівальників. Ще один інцидент за участю вболівальників «Арсеналу», пов'язаний із антисемітизмом, стався у лондонському пабі The Cally.


Клуб випустив офіційну заяву, в якій засудив дії вболівальників і закликав повідомляти про подібні інциденти в поліцію або відправляти повідомлення на короткий номер в рамках послуги See Something, Say Something («Побачили – розкажіть» – прим.).


«Ми усвідомлюємо, як така поведінка впливає на наших численних уболівальників з єврейським корінням та інших людей, і засуджуємо подібну риторику, якій немає місця ні в нашій грі, ні в суспільстві.

«Арсенал» має бути безпечним та гостинним середовищем для всіх, і ми хочемо чітко заявити, що у нашому клубі не вітаються жодні дискримінаційні заяви. Ми не зазнаємо такої поведінки і вживемо рішучих заходів проти будь-яких уболівальників, відповідальних за подібні дії. Будь-хто, хто буде ідентифікований, отримає тривалу заборону на відвідування матчів клубу, а його дані будуть передані поліції для початку судового розгляду», – йдеться в офіційній заяві клубу.