18 січня 2023 10:38

"Циганков – це трансфер, що викликає заздрість": іспанська преса здивована переходом українця до скромної "Жирони"

Півзахисник збірної України Віктор Циганков змінив Українську Прем'єр-лігу на Ла Лігу та офіційно перейшов до Жирони, підписавши контракт на чотири з половиною роки.

За Віктора Циганкова Динамо отримало п'ять мільйонів євро та 50% з наступного перепродажу свого вихованця. Тим часом іспанська преса, аналізуючи перехід українця, не приховує, що це топ-трансфер для невеликого клубу з Каталонії.


Так, видання AS назве Віктора однією з головних зірок України поряд із новачком Челсі Михайлом Мудриком та відзначає різнобічний інтерес до гравця з боку фанатів.

«Циганков – трансфер, що викликає заздрість. Він є одним із найбільших талантів українського футболу. Його приїзд породив стільки ж ілюзій, як і очікувань серед фанатів червоно-білих. Угода, апріорі, відмінна для Жирони, враховуючи, що її ринкова вартість – понад 17 млн. євро».

Журналісти також зупинилися на персони агента Циганкова Пере Гвардіоле, який є головою ради директорів Жирони. Саме його фігуру вказують як ключовий фактор, завдяки якому українець опинився саме у цій команді.


«Може здатися сюрпризом, що Жирона взяла на себе Циганкова, враховуючи, що в нього також були пропозиції від клубів АПЛ, але «рохібланкос» має Пере Гвардіолу. Тренер прийняв його з розкритими обіймами і не посоромився показати, що розраховує на нього».


У той же час Mundo Deportivo не розуміє, чому Циганков обрав непримітну Жирону, адже до нього був інтерес з боку іменитих клубів.


«Циганков є золотим підкріпленням для атаки Жироні. Це підписання, яке зробить великий внесок у напад. Гравець був на прицілі ПСВ, Порту, Мілана, але вирішив приземлитися у Каталонії. Швидкий, технічний гравець, прихід якого означає стрибок у рівні та велику конкуренцію в атаці».


А MonEsport, у свою чергу, цікавить відсутність досвіду гри у Циганкова у топ-чемпіонатах, який, щоправда, може бути компенсований його участю у Лізі чемпіонів та Лізі Європи, а також збірній України.


«У нього є досвід участі у єврокубках. Це означає, що він може з більшою гарантією прийняти виклик гри у Ла Лізі. Це універсальний гравець, який дуже корисний в атаці, оскільки здатний віддавати передачі та забивати голи».


Але все ж таки портал позитивно ставиться до переходу півзахисника, який зможе привнести в Жирону нові ідеї в атакуючому плані.


«Загалом він є дуже цікавою ставкою для Жирони. Каталонський клуб уже проводить чудову кампанію після повернення до Ла Ліги, а Циганков може додати плюс, який гарантує червоно-білим сталість і навіть комфортне місце у турнірній таблиці за підсумками сезону».

Жирона зараз займає 11-е місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії, маючи 21 очко після 17 турів. Найближчий матч червоно-білі проведуть 22 січня на виїзді проти Вільярреала.