17 січня 2023 08:00

Куди перейде Йошко Гвардіол? ТОП-3 клуби

Йошко Гвардіол – 20-річний захисник «РБ Лейпциг», один із найперспективніших футболістів світу на своїй позиції. На чемпіонаті Світу в Катарі, що недавно завершився, гравець збірної Хорватії виявив себе у всій красі і його трансферна вартість піднялася ще вище. На даний момент, за даними авторитетного порталу Трансфермаркт, становить 75 мільйонів євро. З урахуванням того, наскільки гарним був гравець на ЧС, у чемпіонаті Німеччини та Ліги Чемпіонів у першій половині сезону, не дивно, що за ним вишикувалася черга з ТОП-клубів світу, які бажають посилити свій склад.


У січні Гвардіолу виповнилося 20 років, він має унікальну фізику, яка поєднується зі спокоєм та впевненістю у грі. У Йошка чудовий пас, що дозволяє йому займати найвищі місця у статистичних показниках пасів, особливо у передачу в останню третину. Хорват добре підтримує атаки своєї команди. Деякі букмекери приймають ставки на те, в якому клубі опиниться Йошко Гвардіол, одна з надійних БК – Мостбет уз. Розглянемо, яка команда має найбільше шансів на підписання талановитого хорвата.




Успіхи Йошка Гвардіола на ЧС-2022 у Катарі


Молодий центральний/лівий захисник збірної Хорватії дуже вразив експертів та вболівальників своєю грою на минулому мундіалі. Хорват став лідером турніру за кількістю виграних єдиноборств в обороні (68) та перехопленням м'яча (50). Окрім цього, Гвардіол став 13 на ЧС за кількістю заблокованих ударів суперників (4). Для доповнення загальної картини Йошко також став другим футболістом за кількістю виконаних передач (514) та другим гравцем за кількістю пасів із просуванням (70).



ТОП-3 клуби для Йошка Гвардіола


Насправді бажаючих придбати хорватського суперталанту набагато більше, проте ми поговоримо лише про ті клуби, які справді можуть собі дозволити такий дорогий трансфер.



Реал Мадрид


На думку багатьох експертів, саме мадридський клуб зараз є найближчим до підписання гравця «РБ Лейпциг». Сам Гвардіол неодноразово висловлювався про "Реал" як про найсильніший клуб світу і заявляв, що грати в цій команді було б великою честю для нього. В останні місяці, мадридців пов'язують з багатьма гравцями, так як абсолютно очевидний той факт, що їм потрібно посилювати свій склад.


Незважаючи на той факт, що «Реалу» в першу чергу потрібно шукати гравця на заміну Каріму Бензема, ймовірність зимового трансферу Гвардіола в стан «Вершкових» оцінюється як дуже висока. Навіть незважаючи на те, що інші клуби готові запропонувати футболістові більший оклад, він схильний до того, щоб обрати «Реал» через високий статус команди.



Челсі


Трансферна політика "Челсі" з моменту приходу нового власника Тодда Болі стала неймовірно активною. Команда вже підписала Уеслі Фофана, Габріеля Слоніну та Карні Чуквумеку, але на цьому «Пенсіонери» зупинятися не збираються. Незважаючи на те, що ці футболісти, напевно, в найближчому майбутньому не зможуть пробитися до основного складу команди, такому підбору талантів позаздрить будь-хто. Наступним вундеркіндом, якого планують підписати «Сині», може стати Йошко Гвардіол.


Хорват здатний закрити одразу дві позиції – центральний та лівий захисник. Це ідеальний варіант для Грема Поттера, що дозволить поєднувати оборонні дії гравця та просування м'яча. З урахуванням того, що Бен Чілвелл та Марк Кукурелья є досить атакуючими гравцями, система в три захисники з Гвардіолом була б просто ідеальною для англійського клубу.



Манчестер сіті


Повідомляється, що команда Пепа Гвардіоли вже зробив пропозицію «РБ Лейпциг» щодо трансферу Йошка Гвардіола. Названо вже навіть попередню суму, з якої готові розлучитися власники «Манчестер Сіті» в 110 мільйонів євро, з 20% у разі наступного перепродажу гравця. Це неймовірно велика сума для німецького клубу і перед такою пропозицією складно встояти, навіть незважаючи на те, що сам гравець хотів би грати в мадридському «Реалі».


Головний тренер «Горожан» Пеп Гвардіола вже встиг поговорити з хорватським захисником щодо можливого трансферу, проте результат цих переговорів поки що не розкривається. Також нещодавно зустрічалися представники "РБ Лейпциг" та "Манчестер Сіті", які обговорювали можливість потенційного трансферу.