14 січня 2023 19:46

Росія зірвала запланований на 14 січня обмін полоненими

Російська сторона скасувала черговий обмін полоненими, запланований на суботу, 14 січня.


Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“Сьогодні був запланований черговий обмін полоненими з російською стороною. Проте в останній момент його було скасовано за ініціативи росіян. Про причини такого рішення не складно здогадатися”, – йдеться в повідомленні штабу в Telegram.


У Координаційному штабі зазначили, ворог продовжує докладати зусиль, щоби розхитати українське суспільство зсередини, використовуючи для цього горе родин, якого сам же і завдав.

“Триває жорстока й кривава війна, яку розпочала путінська Росія. Як би не ворог не показував, що йому не шкодять втрати, але вони для нього надзвичайно болючі. Тільки на взятих у полон власних командирів та солдат росіяни згодні міняти наших військови”, – додали у штабі.

Нагадаємо, 8 січня, Україна повернула з полону російських окупантів 50 військовослужбовців. Серед них – них 33 офіцери та 17 рядових і сержантів.

Раніше, 31 грудня, Україна та РФ провели черговий обмін полоненими – Україна повернула 140 осіб, серед яких вісім жінок.

У 2022 році з російського полону повернули 1596 українців: 1464 військовослужбовці й 132 цивільні особи.

За даними Офісу президента, станом на 30 грудня 2022 року близько 3,4 тисячі українських військовослужбовців перебували у полоні. При цьому ще 15 тисяч українців зникли безвісти.


Фото - REUTERS