11 січня 2023 22:06

Власники ПСЖ можуть заплатити до 1 млрд фунтів за 25% акцій "Тоттенхема"

Власники "ПСЖ" можуть вкластися в "Тоттенхем".


Компанія Qatar Sports Investments, яка володіє французьким клубом, розглядає можливість придбання міноритарного пакету акцій у клубі АПЛ.


Цього тижня президент «ПСЖ» та гендиректор QSI Нассер Аль-Хелайфі провів переговори з головою ради директорів «Тоттенхема» Деніелом Леві щодо купівлі частки акцій «шпор».

Як повідомляє The Telegraph, QSI може запропонувати до 1 млрд фунтів за 25% акцій "Тоттенхема". Джерело, знайоме із ситуацією, сказало, що ще зарано говорити про офіційні переговори з лондонцями.


Проте він додав, що європейський спорт може очікувати від QSI у найближчі місяці «стратегічних придбань, які будуть досить сміливими».


Торік у жовтні катарська компанія купила 22% акцій «Браги» приблизно за 90 мільйонів фунтів. З того часу спортивний інвестиційний підрозділ поставив перед собою вищу мету, щоб змагатися з «Манчестер Сіті».


До ЧС-2022 інтерес до інвестицій в АПЛ був мінімальним, але тепер, схоже, настрій змінився.

Інтерес буде обмежений міноритарними інвестиціями, оскільки УЄФА, як і раніше, виступає проти того, щоб клуби, які перебувають в одній власності, зустрічалися один з одним у єврокубках.