10 січня 2023 16:37

У ДТЕК пояснили, чому в Києві та області стає більше відключень світла

Фото - ua.depositphotos.com


Відключень світла у Києві та області більшає через російські атаки по українській енергосистемі, через морози та повернення до роботи промисловості після святкових і вихідних днів.


Також російські терористи продовжують атакувати об'єкти енергосистеми, що ще більше посилює дефіцит електроенергії. Про це повідомляє компанія "ДТЕК".

У компанії зазначають, що через посилення морозів люди частіше використовують обігрівачі, а це призводить до значного зростання навантаження на мережі.


Окрім цього, промислові підприємства повернулись до роботи, це теж призвело до збільшення споживання електроенергії, зазначили у ДТЕК.

"На новорічні свята нам вдалося знизити час відключень до мінімуму. Однак останні дні дефіцит потужності в Києві та області зростає", - повідомили в компанії.

У компанії "ДТЕК" пояснили, що енергетики утримують ситуацію в рамках стабілізаційних графіків, але все частіше в так звані "негарантовані години" (світло-сірий колір на графіках) диспетчерам доводиться обмежувати електропостачання для уникнення аварій.