31 грудня 2023 12:44

Дно досягнуто: Путін "узаконив" корупцію в Росії та мародерство в Україні

Фото - ua.depositphotos.com


Після десяти місяців повномасштабного вторгнення в Україну російський диктатор Володимир Путін виводить корупцію в Росії на інституційний рівень і легалізує мародерство в Україні.


Як йдеться в зведенні Інституту вивчення війни (ISW), президент країни-агресора планує за рахунок корупції придушити дисидентів, які виступають проти війни в Україні.

Як зазначається в матеріалі, Путін відкрив двері для подальшої інституціоналізації корупції, в той момент, коли 29 грудня затвердив указ, який звільняє всіх чиновників, в тому числі військових і силовиків, від обов'язку оприлюднювати декларації про доходи. Крім того, даним розпорядженням російський диктатор фактично скасовує заборону на отримання військовими "благодійних подарунків" у зв'язку з їх участю у війні проти України.

Указ поширюється на військовослужбовців, співробітників органів внутрішніх справ Росії, що проходять службу в Росгвардіі і правоохоронних органах, співробітників кримінально-виконавчої системи і слідчої системи Росії, а також співробітників окупаційних "адміністрацій" на тимчасово захоплених територіях України.