29 грудня 2023 10:02

Чемпіонат Європи 2024: прогнози експертів

Ледь любителі футболу встигли пережити емоції, пов’язані з чемпіонатом світу 2022, як на обрії зажевріла перспектива нових турнірів. Аналітики поспішають з прогнозами стосовно чемпіонату Європи, що відбуватиметься в Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024. Після жеребкування намітилися претенденти на переможні місця. Ставайте партнером https://ggbetaff.com/, щоб отримувати більше прибутку.


Перспективи української збірної


Цілком логічно, що до команди України прикута увага в першу чергу. Тож наскільки реальними будуть її шанси на виграш, експерти прораховують, вивчаючи результати жеребкування.


На відбірковому етапі українській збірній доведеться зіткнутися з сильними супротивниками. Це Італія та Великобританія, Північна Македонія й Мальта. Тому, на думку аналітиків, якщо вже жовто-блакитні зможуть подолати таких суперників, тоді в України будуть досить великими шанси й на повну перемогу на ЧЄ-2024.

Існує ймовірність, що шлях на європейську першість для нашої команди стане трохи легшим. Це в тому випадку, якщо Італія зайде на чемпіонат через Лігу Націй, минаючи відбірковий етап.


У Данію вірять, а Хорватію готові списати

Хоча хорватській збірній вельми пощастило — відбіркову групу, куди вона потрапила, називають легкою, фахівці пророкують слабку гру команди під керівництвом Златко Далича. Щоб потрапити на чемпіонат, слід здобути перемогу або ж посісти друге місце, зустрінувшись з Уельсом, Вірменією, Туреччиною та Латвією. Але Хорватії фактично немає кого протиставити, крім Луки Модрича. Слабка надія є на Влашича та Борзовича. Однак в них сумніваються, що вони здатні зробити хорватську збірну лідером Європи.


Стосовно Данії, до цієї команди протилежне ставлення. Експерти вбачають у ній великий потенціал, про що свідчить виступ збірної на останньому Євро. Завдяки запалу, а не гучним іменам данці змогли перемогти Францію, що вже натякає на перспективність. До речі, на відбірковому етапі збірній Данії доведеться зустрітися з супротивниками, які навряд зуміють здивувати публіку. Це команди з Фінляндії та Словенії, Казахстану, Сан-Маріно й Північної Ірландії.


Серйозні гравці ЧЄ-2024: шанси на перемогу

Першими під сумнів аналітики поставили португальців. Оскільки ця збірна, швидше за все, залишиться без ключової персони, тобто Криштіану Роналду. Хоча на відбірковому етапі в команди навряд виникнуть складнощі. Оскільки їй протистоятимуть Ліхтенштейн, Боснія і Герцеговина, Словаччина, Люксембург й Ісландія.

У Нідерландів ситуація складніша. Під час відбору їм належить зустрітися з Францією. Втім, інші команди прохідні для голландців — Греція, Ірландія та Гібралтар. Але у Нідерландів ще залишається шанс потрапити на чемпіонат Європи через плей-офф Ліги Націй.


Стосовно Бельгії, експерти переважно вважають, що для цієї збірної золоті часи вже минули. Однак поки в складі залишається Кевін Де Брейне, перемога ймовірна. До того ж на відбірковому етапі команда гратиме з Австрією, Швецією, Азербайджаном та Естонією. Тож напевне бельгійці виборють перше чи друге місце, а тоді вже зможуть і на чемпіонаті позмагатися за перемогу.


Після гучного провалу під час Ліги Націй до британської збірної багато запитань. Втім, не можна закривати очі на той факт, що склад команди залишається сильним. Тому чимало фахівців впевнені: Англія зможе довести хибність висновків стосовно її збірної.


Одним із головних фаворитів майбутнього чемпіонату називають Німеччину. Як господар турніру ця збірна автоматично проходить в основну гру.


Але найбільші шанси на перемогу у Франції. Так вважає багато експертів, і не безпідставно. Адже на сьогодні склад цієї збірної надзвичайно сильний. За Францію виступатимуть Карим Бензема, якого порівнюють з Мессі; Кіліан Мбаппе, що набере силу до 2024-го, та інші не менш яскраві гравці. Під час відбору збірній належить зустрітися з Нідерландами, Ірландією, Грецією та Гібралтаром. Тож сумнівів у проході Франції на чемпіонат майже немає, якщо винести за скобки слабку гру команди на Лізі Націй.


Чемпіонат Європи 2024 прийматимуть 10 міст Німеччини. Відкриття відбудеться в Мюнхені, а фінал пройде в Берлині на легендарному «Олімпіаштадіоні».