28 грудня 2023 08:17

Ерік тен Хаг: "Ми повинні бути безжальними та економити енергію для наступних матчів"

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Ерік тен Хаг прокоментував домашній розгром "Ноттінгем Форест", відзначивши експериментальну оборону, яка відіграла без пропущених м'ячів, прогресс Каземіро, голи Мартьяля з Рашфордом і необхідність бути більш безжальними в атаці, повідомляє ВВС:


– Ми дуже задоволені тим, що не змогли пропустити – це завжди основа для конкуренції. Минулого тижня Люк Шоу сказав мені, що зможе зіграти в центрі оборони, навіть попросив поставити його туди, виглядаючи дуже досвідченим і зібраним, і це була справді гарна гра з його боку. Хоча цей квартет захисників дуже мало грав разом у першій частині сезону – нам потрібні гравці, звичайно, але якщо ми зможемо частіше виставляти їх разом на полі, я впевнений, що вони прогресуватимуть. В принципі, це ж можна сказати і про нашу передню лінію – нинішнє поєднання не так часто грало разом, але ми, безперечно, могли забити більше голів. У нас було кілька відмінних атак, багато руху, ми мали забити більше голів. Безпосередньо перед перервою у нас було два дійсно гарні шанси фактично закінчити гру. Попереду у нас багато матчів, і нам бажано економити енергію, то буде краще для всіх – для прогресу команди нам потрібно бути більш поміркованими. У результаті ми створили так багато моментів, але забили третій гол лише незадовго до кінця – подібні моменти ми маємо використовувати раніше. Сьогодні у футболі важливо, щоб ми забивали зі стандартів і не пропускали з них, ми маємо гарно грати в цьому компоненті – це вирішує долю матчів. Думаю, що гравці ростуть упродовж сезону, наші футболісти добре виступили на чемпіонаті світу, і тепер вони продовжують прогресувати від матчу до матчу, вони залишаються на високому рівні, а наша команда залишається у грі.


– На якому місці "Манчестер Юнайтед" може фінішувати?


– Зараз ми не дивимося на позиції в лізі, ми наприкінці сезону дивитимемося в турнірну таблицю, зараз нам треба покращувати тренувальний та ігровий процес, і боротися за перемогу в кожному матчі – ось на чому зараз має сконцентруватися кожен гравець, ось що потрібно всій команді. Ми хочемо продовжувати грати у всіх змаганнях, у яких беремо участь, хочемо продовжувати йти до кінця сезону, тому щоб продовжувати ефективно змагатися і бути конкурентоспроможними, нам потрібно дивитися на важливі цифри.


– Ви хотіли підписати нового нападника у січні? Коді Гакпо пов'язували з переходом у "Манчестер Юнайтед", але він збирається приєднатися до "Ліверпуля".


– Ми завжди присутні на ринку і робимо все можливе, щоб знайти гравця, який нам потрібен, але він має відповідати спортивним та фінансовим критеріям. Я не коментую окремі випадки, але так, ми шукаємо нападника або нападників, це було б добре, тому що у нас попереду багато ігор. Ось Антоні Мартьяля сьогодні довелося замінити, тому що я хочу зберегти його свіжість після такої тривалої перерви, а вже за три дні нам грати з "Вулвергемптоном". Якби не цей матч – напевно, я його залишив би, бо він був готовий грати. Ви бачите, що Мартьяль та Рашфорд забивають голи – до речі, я знову дуже задоволений виступом Рашфорда. Він набрав дуже добрі кондиції, і якщо він збереже свою форму та дух – це буде добре і для нас, і для нього. Впевнений, що і Бруно Фернандеш забиватиме голи, дуже приємно працювати з Каземіро – усі бачать, наскільки важлива його роль та який рівень він привносить до команди. Але, повторюся, ми маємо бути безжальними.