23 грудня 2022 08:25

Хосеп Гвардіола: "Ліверпуль" має найскладнішу структуру, з якою стикався в кар'єрі"

Головний тренер "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола прокоментував Sky Sports перемогу в 1/8 фіналу Кубка англійської ліги над "Ліверпулем" з рахунком 3:2, відваживши безліч компліментів своїм гравцям – молодим Коулу Палмеру та Ріко Льюїсу, і вже ветерану Кевіну де Брюйне, повідомляє ВВС:


– Після чемпіонату світу та довгого часу без ігор обидві команди грали з неймовірно високою інтенсивністю. Це складність для "Ліверпуля" – коли вони грають добре, то можуть вас знищити. Але це була гарна та захоплююча гра, великий комплімент гравцям за те, як вони виглядали. Кевін де Брюйне грав із вогнем у собі. Скільки років він тут – сім чи вісім? Він – абсолютна легенда, і я завжди підштовхую його до пошуку цього вогню.

Дуже добре, особливо у першому таймі, грав Коул Палмер. Зважаючи на те, яку виняткову гру проти "Ліверпуля" показав Ріко Льюїс – з тими зірками, які у них попереду – нам неймовірно пощастило, що у нас є цей гравець на наступне десятиліття. Сподіваюся, клуб зможе його прийняти.

"Ліверпуль" поважають за те, що вони зробили за останні роки – і вони мають найскладнішу структуру, з якою я стикався у своїй кар'єрі. Тримати м'яч проти них дуже нелегко, а щоб створювати моменти та забивати голи, їм не потрібно нічого особливого. Коли "Ліверпуль" набагато кращий, вони просто знищують вас. Але добре, що Кевін де Брюйне знайшов правильний вогонь у собі – хоча він і виглядав трохи засмученим, але ця енергія допомогла йому. Коли проходить таке, де Брюйне – більше, ніж просто гравець – він забиває і віддає гольові передачі, виконує бігову роботу, правильно розташовується та допомагає в обороні.

Такої сталості дуже нелегко досягти кожні три дні, але коли це відбувається – де Брюйне показує найкращу гру, забезпечуючи незліченну кількість блискучих передач у штрафний майданчик, – резюмував Гвардіола.