22 грудня 2022 14:02

З подачі грандів: клубам УПЛ дозволили виїжджати на закордонні збори у міжсезоння

УПЛ заздалегідь погодила з Міністерством молоді та спорту України можливість проведення навчально-тренувальних зборів для клубів Прем'єр-ліги за кордоном.

Протягом осені проводились консультації клубів із Міністерством молоді та спорту України. За інформацією УФ, це вплине на зимові збори команд чемпіонату України з футболу.


Три важливі нюанси:


перше – чоловіки призовного віку не мають права вільного виїзду з України під час воєнного стану без погодження;


друге – українські клуби, які брали участь у єврокубках, вже створили прецедент щодо вимушеного виїзду на умовно домашні матчі за кордон;


третє – ніколи у такому виді спорту, як футбол, не вирішувалося питання дозволу на виїзд такої великої кількості громадян-чоловіків із українським паспортом.


Якщо досягнуту домовленість найближчим часом буде оголошено офіційно, за кордон зможуть виїхати понад півтисячі футболістів, тренерів та співробітників з числа обслуговуючого персоналу, менеджменту, служб забезпечення.


«Вікно» для виїзду на закордонні збори буде відкрито для клубів УПЛ. Клуби нижчих ліг готуються до зборів в Україні, багато хто візьме участь у новому турнірі — зимовому Кубку ПФЛ.


Згідно з постановою Камбіна, збірні команди України (не тільки з футболу, з усіх офіційно визнаних Мінспорту видів) також мають системно підкріплене право на виїзд, яке узгоджується та регулярно верифікується профільним міністерством.