22 грудня 2022 08:30
1

Не працюють 60% трансформаторів. Ситуація з відключеннями світла в Києві найгірша в країні — YASNO

Фото - ua.depositphotos.com


Ситуація з енергопостачанням у Києві зараз найскладніша в Україні. Про це повідомив СЕО енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко у Facebook у середу, 21 грудня.


«Є ті райони, які отримують світло близько п'яти годин на добу. Є ті, хто зі світлом дві-три години на день. А є ті, хто без світла взагалі з останнього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання», - написав він.


За словами Коваленка, ключова проблема — в мережі, яка не може повноцінно працювати через пошкодження російськими окупантами 60% трансформаторів.


Він також пояснив, що лінії живлення в столиці нелінійні і «не завжди логічні з точки зору мапи та районів»: «Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, тому що він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви неправі. Це реальна ситуація».


СЕО YASNO припустив, що ситуація може покращитись, коли почне працювати схема перезаживлення, а фахівці закінчать ремонти.



А сколько же всего этих трансформаторов (число) для понимания "точности" попадания дронами? Заведи любого человека на такой объект и скажи, "встречаемся возле распределительного трансформатора" и что, вы найдете его? Так в этот трансформатор еще нужно попасть. И, кстати, Киев ОГРОМНЫЙ город. Я не понимаю, как это должно случится, чтобы огромный город остался без трансформаторов? Такое ощущение, что все попадания ракет и дронов были в трансформаторы?)))))) А остальная часть Украины сидит без света? Там тоже "точные" попадания в "трансформаторы"? Мой скептиз.