21 грудня 2022 23:45

На рівні із зірковими захисниками "Реала": в Іспанії навели незвичайні цифри вартості Луніна

Мадридські ЗМІ проаналізували, як змінилися ціни на футболістів Реала після останніх оновлень порталу Трансфермаркт у листопаді цього року.


Реал, хоч і є грандом європейського футболу та чинним переможцем Ліги чемпіонів, має досить молодий склад.

Середній вік футболістів першої команди складає 26 років. Це пов'язано з тим, що останніми роками у команді відбувається зміна поколінь і на місце ветеранів команди приходять нові молоді виконавці.

Видання Defensa Central підрахувало, що наразі загальна ціна футболістів основного складу команди складає 759,50 мільйонів євро. Середня ціна команди – 40 мільйонів євро.

Якщо оцінювати нинішні середні показники ціни футболістів по лініях, то у голкіперів із нашим Андрієм Луніним вона становить 32 мільйони євро, аналогічно до захисту.

Середня ціна півзахисту – 43 мільйони євро, а атаки – 54 мільйони.

Зазначимо, що за оцінками Трансфермаркту, український 23-річний голкіпер Лунін подорожчав з двох з половиною мільйонів євро до чотирьох за період з червня по листопад 2022 року. Ціна його конкурента 30-річного бельгійця Тібо Куртуа залишилася незмінною – 60 мільйонів євро.

Очевидно, що підвищення ціни Луніна за останній період пов'язане з тим, що в жовтні він провів шість матчів за Реал, скориставшись відсутністю команди Куртуа через травму. Ці шість поєдинків поки що залишаються максимальним показником для гравця цього сезону.