18 грудня 2022 19:58

Аргентина – переможець ЧС-2022! Франція поступилася в серії пенальті: дубль Мессі, хет-трик Мбаппе та суперкамбек

Фото - ua.depositphotos.com


У фіналі чемпіонату світу в Катарі збірна Аргентини зуміла здолати національну команду Франції у серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:3.

Сьогодні у катарському Лусаїлі відбувся фінал чемпіонату світу з футболу. У головному поєдинку Мундіалю зустрілися національні команди Франції та Аргентини.

Команда Ліонеля Скалоні не стала зі стартовим свисток кинулася в атаку. На 23-й хвилині Усман Дембеле сфолив у власному штрафному майданчику. Арбітр призначив пенальті, який реалізував Ліонель Мессі та вивів Аргентину вперед.

На поточному чемпіонаті світу Мессі взяв участь у всіх семи матчах збірної Аргентини. У них він встиг відзначитися шістьма голами та віддати три результативні передачі.

Зазначимо, що Мессі перед грою казав, що це його останній чемпіонат світу у кар'єрі.

Поки підопічні Дідьє Дешама приходили до тями, аргентинці забили другий гол. Алексіс Макаллістер віддав пас урозріз на Анхеля Ді Марію, а той збільшив перевагу своєї команди.

Головний тренер французів Дешам намагався вплинути на хід гри та провів дві заміни ще в перші 45 хвилин гри: замість Олів'є Жиру та Усмана Дембеле на полі з'явилися Рандаль Коло-Муані та Маркус Тюрам.

Перший тайм завершився з комфортною перевагою аргентинців – 2:0.

У другій половині зустрічі аргентинці не думали скидати темп. На 59-й хвилині поєдинку Уго Льоріс врятував свої ворота від третього гола після удару Хуліана Альвареса.

За хвилину вже Мессі міг оформити дубль у фіналі ЧС-2022, але його удар пройшов поряд із створом воріт. Франція ж уперше пробила по воротах Аргентини на 68-й хвилині.

На 80-й хвилині матчу з пенальті Кілліан Мбаппе реалізував пенальті та забив свій шостий гол на турнірі, а ще за 60 секунд форвард ПСЖ оформив дубль після передачі Маркуса Тюрама, зрівнявши рахунок у поєдинку.

На 90+7 хвилині гри Мессі завдав небезпечного удару, але голкіпер Аргентини врятував свою команду.

Основний час матчу між Аргентиною та Францією завершився внічию з рахунком 2:2.

На 109-й хвилині другого овер-тайму Ліонель Мессі забив свій другий гол у матчі та вивів аргентинців уперед. Здавалося, що французи втратили шанс на перемогу у ЧС-2022, але за дев'ять хвилин Мбаппе знову реалізував пенальті та оформивши хет-трик, зрівняв рахунок у поєдинку.

У серії післяматчевих пенальті перемогу здобула збірна Аргентини з рахунком 4:3. Свої удари реалізували Мессі, Мбаппе, Дібала, Паредес, Коло-Муані та Монтіель. Не змогли забити: Коман, Тчуамені.