17 грудня 2022 09:20

"Я був дуже недалеко, приблизно за 2 км від удару". Шевченко розповів про атаку дронів на Київ

Легенда українського футболу, екс-гравець та тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про ситуацію в Україні, в той час як російські терористи продовжують завдавати ракетних ударів по критичній інфраструктурі країни.


"Дух українців неймовірний, навіть у такій складній ситуації. Люди підтримують і співпрацюють між сомою. Україна має силу, непохитний розум.

У нас немає вибору. Для нас останній вибір просто здатися, і тоді для України все закінчено. Ми маємо дуже чітку мету — ми боремося за свою землю, за своє майбутнє, і ми справді єдиний народ", - сказав Шевченко.

Також Андрій Миколайович розповів, що сам був близьким до того, щоб стати жертвою удару російського безпілотника у Києві наприкінці минулого місяця.

"Так, я був дуже недалеко в той момент. Приблизно за 2 км від удару. Удару зазнав один з великих електрогенераторів - ми всі знаємо, росіяни намагаються вразити критично важливу інфраструктуру. Відчуття від вибуху було дуже сильним.

Страх? Коли я переїжджаю до зони бойових дій, я знаю, що може статися.

Це неймовірне почуття, коли приїжджаєш туди. Люди страждають, але вони дуже згуртовані. Ми знаємо, що ми повинні робити, ми знаємо, як вижити, ми знаємо, що ми маємо бути разом.

Коли в деяких місцях повертається електрика, ви дзвоните своїм друзям і запрошуєте їх у будинок, прийняти душ, поділитися їжею. Це те, що люди роблять, просто допомагають одне одному.

Ми з Олександром Усиком нещодавно обговорювали, як у цій ситуації ми можемо допомогти українському народові.

Ми розпочинаємо новий проект зараз, щоб зібрати кошти для людей, яким потрібні електричні генератори. Найважливішою є критична інфраструктура, така як лікарні, польові шпиталі, операції для дітей, для солдатів, щоб дати їм усім шанс урятувати життя людей", - сказав Шевченко.