15 грудня 2022 21:54

Україна може отримати крилаті ракети Storm Shadow з дальністю ураження до 560 кілометрів

Глава Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що його відомство не виключає можливості передачі Україні авіаційних крилатих ракет Storm Shadow.


Про це він розповів в інтерв’ю Times Radio.


“Я не збираюся займатися припущеннями про постачання видів озброєнь. Росія хотіла б знати, які види зброї ми можемо передати Україні, щоб підтримати її. Ми обговорюватимемо це з українцями на основі їхніх потреб та технічних можливостей”, – заявив він.


Воллес зазначив, що можливе постачання Україні американських ракетних комплексів Patriot стане важливим моментом у війні.


“Якщо США зроблять це, то це дуже значний крок”, – акцентував Воллес.


Ракета Storm Shadow – авіаційна крилата ракета класу “повітря – земля”. Призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, які добре захищені засобами протиповітряної оборони.


Ця ракета може використовуватися в будь-який час доби, складних метеоумовах та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії.


Дальність її польоту складає понад 250 кілометрів, а висота 30-40 метрів.


До слова, за даними ЗМІ, адміністрація Байдена планує надіслати в Україну сучасне електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на “розумні бомби”. Вони здатні з високою точністю вражати позиції російських військ.


Нагадаємо, представник Пентагона припустив можливість надання Україні ЗРК Patriot: заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв відповів на це погрозами та шантажем.


Як повідомлялося, раніше Німеччина досягла угоди про перекидання з Німеччини до Польщі до українського кордону зенітних ракетних комплексів Patriot.