12 грудня 2022 20:35

"Я не вважаю, що Марокко сильніше за Україну". Журналіст порівняв головну сенсацію ЧС-2022 із командою Петракова

Відомий коментатор та журналіст Ігор Циганик поділився думкою про збірну Марокко, яка змогла здивувати всіх експертів на чемпіонаті світу – 2022 у Катарі.


Збірна Марокко вийшла до півфіналу Мундіалю, по дорозі вибивши Іспанію (0:0, 3:0 за пен.) та Португалію з Кріштіану Роналду (1:0).

Циганик порівняв африканську команду зі збірною України, зазначивши, що успіх Марокко складається з багатьох складових.

«Якщо судити з кадрового складу, то я не вважаю, що Марокко сильніше за збірну України. Є процес підготовки та інші складові. Чемпіонат світу проходить за таких кліматичних умов, які Марокко зручні. Якби чемпіонат світу проводився десь у Канаді – все було б зовсім інакше».

Однак Циганик не зменшує переваг Марокко.

«Марокко однозначно молодці. Це фантастична команда, яка стала першою африканською командою, яка вийшла до півфіналу чемпіонату світу. Це реальний подвиг, і я ними пишатимуся», – сказав Циганик в ефірі авторської програми на YouTube.

Зазначимо, що збірна України під керівництвом Олександра Петракова не змогла пробитися у фінальну частину чемпіонату світу, поступившись стиковим матчем Уельсу (0:1).

Марокко в 1/2 фіналу ЧС-2022 зустрінеться з чинними чемпіонами – Францією. Матч відбудеться 14 грудня о 21.00. Іншу пару півфіналістів склали Аргентина та Хорватія, які зіграють на день раніше.