1 грудня 2022 15:40

Мудрик "отримав" ігровий номер в "Арсеналі": в Англії розкрили цифри, які будуть нанесені на футболку Михайла

Надії Арсеналу на посилення складу під час січневого трансферного вікна, схоже, зміцнились. Лондонський клуб має намір придбати кількох футболістів.


Одним із головних трансферів Арсеналу має стати вінгер донецького Шахтаря Михайло Мудрик. «Каноніри» налаштовані зробити пропозицію щодо переходу талановитого українця у січні.

Раніше була інформація, що Шахтар готовий зменшити ціну на Мудрика до 40 мільйонів фунтів плюс бонуси. Звичайно, це не гарантія, що вінгер залишить донецький клуб у січні. Але якщо це виявиться правдою, то вболівальники з нетерпінням чекатимуть, коли він триматиме футболку Арсеналу на презентації.


Наразі у Шахтарі Мудрик носить футболку з номером 10, також він грав під цим номером і у збірній України. В Арсеналі під номером 10 грає Еміль Сміт-Роу, а правила англійської Прем'єр-ліги кажуть:

"Поки гравець залишається в клубі, він зберігає свій номер на футболці протягом усього сезону, для якого він був виділений".


Це означає, що Мудрику доведеться вибрати інший номер на футболці, якщо він приєднається до команди північного Лондона у січні.


У київському Арсеналі Мудрик мав досить унікальний вибір 91-го номера, крім того, він використав 14-й номер протягом свого короткого перебування в Десні в сезоні 2020/21.


Як повідомляє Football London, зараз 20-й номер залишається вакантним в Арсеналі після того, як влітку Нуно Тавареш перейшов в оренду до Марселя. Те саме стосується і номера 91, але його ніколи не носив жоден гравець основної команди клубу.


Таким чином, швидше за все, вибір українського таланту впаде саме на 20 номер. Нинішнього сезону у всіх матчах за Шахтар Мудрік провів 18 матчів, забив десять голів і віддав вісім результативних передач. Зазначимо, що контракт гравця із Шахтарем розрахований до 31 грудня 2026 року.