16 листопада 2022 23:46

Роналду: "Я зразок для наслідування, першим приходжу і останнім йду. Дивно, що молодь не бере приклад із найкращих, такі гравці не мають довгої кар'єри"

Нападник Кріштіану Роналду розкритикував сучасних молодих футболістів.

«Я б не сказав, що вони не поважають досвідчених гравців, це не найкраще слово. Але зараз інший час, вони мають інший менталітет. Різниця – у голоді. Все дістається їм простіше, їм не доводиться страждати. І це стосується не лише «Манчестер Юнайтед», а й інших команд. Молоді гравці зараз не такі, як у мій час.


Але не можна їх у цьому звинувачувати, таке життя. Це нове покоління, нові технології відволікають їх. Вони слухають, але інформація в одне вухо влітає, та якщо з іншого вилітає.


Мене це не дивує, але водночас мені шкода, що так. Мені здається дивним, що вони не беруть приклад із найкращих, із тих, хто в них перед очима. Я у свої 18-20 років завжди дорівнював ван Ністелроя, Фердинанда, Кіна, Гіггза – ось чому я досяг такого успіху і так довго граю на високому рівні. Я стежу за своїм тілом та своєю головою.


Я не з тих, хто дає поради, я вважаю за краще подавати приклад. Я зразок для наслідування. Я приходжу щоранку і роблю те саме. Я, мабуть, перший, хто приходить на тренування, і останній, хто йде. Деталі говорять самі за себе. І тому я й кажу, що волію надавати приклад. Хтось слідує йому, хтось – не особливо. Але друга кар'єра не буде довгою, я думаю.

Багато поколінь грали до 36-37. Цьогорічні грати так довго не будуть», – сказав Роналду в інтерв'ю Пірсу Моргану на TalkTV.