12 листопада 2022 15:50

"Мудрик – це не лише додаткова вогнева міць": в Англії пояснили, як українець зможе змінити "Арсенал"

Вінгер Шахтаря та збірної України Михайло Мудрик всерйоз розглядається Арсеналом як посилення команди. Гучний перехід можливий вже до найближчого трансферного вікна.


Днями повідомлялося, що Арсенал зробив Шахтарю пропозицію щодо Михайла Мудрика у розмірі 60 мільйонів євро. "Каноніри" готові віддати чималі гроші за українця, щоб дати головному тренеру Мікелю Артеті більше варіативності при виборі складу.

Видання Football.London пояснює, чому Мудрик такий важливий для іспанського фахівця. Зважаючи на лідерство Арсеналу в АПЛ, а також виступів у Лізі Європи червоним необхідно мати широку та рівноцінну лаву запасних.

Наразі атаку «канонірів» посилюють заміни в особі Едді Нкетіа, Райса Нельсона та Фабіо Вієйра. Оскільки Еміль Сміт-Роу травмований, Артета покладався на цих трьох, а також на 19-річного Маркіньоса, щоб забезпечити ротацію та вплив на гру.

Але при цьому фактично єдиним запасним, який забив гол за Арсенал цього сезону, є Нельсон. Вийшовши на заміну в середині першого тайму матчу з Ноттінгем Форест (5:0), вінгер забив двічі у другому таймі.

Будь то Нкетіа або Габріель Жезус, гравці Арсеналу, які виходять на заміну, на даний момент не дають гольового ефекту. Причину цього важко назвати, оскільки минулого сезону багато запасних забивали багато голів.

І ось тут на сцену виходить Мудрик. Журналісти вважають, що після покупки українця у «канонірів» з'явиться не лише нова вогнева міць в атаці, а й відмінна опція для ротації виконавців, що атакують.

Раптом Артета зможе використовувати Сміта Роу, Вієйра, Мудрика, Нкетіа і Нельсона як атакуючі варіанти і замінити всю передню п'ятірку, якщо захоче. Це необхідно для нав'язування боротьби за титул, вважають фахівці, оскільки лава Ман Сіті виглядає значно переконливіше.

Зазначимо, що на даний момент Арсенал лідирує у чемпіонаті Англії, маючи 34 очки після 13 турів. У березні команда із Лондона проведе матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Крім того, незважаючи на виліт із Кубка ліги у червоних залишається Кубок Англії.