9 листопада 2022 15:40

І це попри поразку: Ярмолюк у дебютному матчі за "Брентфорд" перевершив досягнення Зінченка та Миколенка

Український півзахисник Брентфорда Єгор Ярмолюк у матчі 1/16 фіналу Кубка англійської ліги проти Джиллінгема (1:1 та 5:6 за пенальті) вперше вийшов на поле у складі першої команди «бджіл».


У момент виходу на поле у грі з Джиллінгемом Ярмолюку було 18 років, відповідно він перевершив дебюти на той момент захисника Манчестер Сіті Олександра Зінченка та Евертона Віталія Миколенка, які дебютували за свої клуби у віці 20 та 22 років.

Ярмолюк, як і Зінченко, провів свою першу гру в Англії у рамках Кубка ліги, а ось Миколенко – у Кубку Англії. Усього троє українців провели свої дебютні матчі в АПЛ – Олександр Євтушенко, Сергій Ребров та Андрій Ярмоленко.

Нагадаємо, Ярмолюк перейшов до Брентфорда з Дніпра-1 за півтора мільйона євро. З Єгором підписали трирічний контракт із опцією продовження угоди ще на один сезон.

Ярмолюк є вихованцем Дніпра-1. За першу команду він встиг провести 21 поєдинок у чемпіонаті та Кубку України та забити один гол. Також за плечима Єгора є досвід виступів за юнацькі та молодіжні збірні України.

Контракт Ярмолюка із Брентфордом діє до 30 червня 2025 року. Transfermarkt оцінює Єгора у 400 тисяч євро.


Фото - ФК "Брентфорд"