5 листопада 2022 13:50

Джерело розповіло про стан фрегата "Адмірал Макаров" після атаки українських дронів. З 11-ти кораблів РФ з "Калібрами" залишилося 3 боєздатних

Колишній начальник штабу Військово-морських сил України Андрій Риженко в рамках телемарафону на телеканалі "Прямий" розповів про стан Чорноморського флоту РФ.


- Чорноморський флот справді був перетрушений. Особливо психологічно після подій 29 жовтня. Була координована атака дронів. Наразі відомо, що від трьох до дев'яти кораблів пошкоджено. Достеменно відомо, що фрегат "Адмірал Макаров" пошкоджений, але поки що не вдається зафіксувати, що ж з ним сталося. Росіяни ховають його від супутників. По флоту ситуація така: більшість кораблів у Севастополі. Там перебувають і ударні сили.

Позитивна новина в тому, що з 11 кораблів, які теоретично могли обстріляти "Калібрами", зараз залишилося три боєздатні. Два були пошкоджені, ще два перебувають у Середземному морі - вони не можуть повернутися через заборону Туреччини. Це фрегат "Адмірал Григорович" та корвет типу "Буян". Вони мають ці каністри під ракети, але немає даних, що вони стріляють. Там же і два підводні човни.

Але загроза ударiв від Чорноморського флоту залишається. Вони можуть виконувати три основні завдання та виконують їх. Це ракетні удари. І вони продовжують стріляти "Калібрами", хоча їх набагато менше. Також вони блокують наші порти та можуть висаджувати десант. Вони мають 12 великих десантних кораблів. Вони знаходяться в Севастополі та Новоросійську. Вони можуть висадити морську піхоту, але для цього їм потрібно нейтралізувати наші протиракетні сили. На півдні у нас стоять протикорабельні батареї, поставлені нашими партнерами.