3 листопада 2022 12:26

"Питання початку-середини наступного року". Експерт розповів, коли Україна може отримати танки Abrams

Фото - ua.depositphotos.com


Керівник фонду «Повернись Живим» Тарас Чмут на ютуб-каналі «Militarnyi» розповів про майбутній основний бойовий танк для ЗСУ.


– «Абрамси», мені здається, – питання початку-середини наступного року. Тобто зими-весни 2023-го року. Зараз ми воюємо тим, що отримали, що затрофеїли і волонтерською допомогою. Це не про бронетехніку, але в тебе немає танку – є БМП, немає БМП – є БТР, немає БТР – є кіпап. Воно так працює.


У нас є батальйони, де немає бронетехніки, це стрілецькі батальйони. Значить вони воюють на автотехніці, немає автотехніки – на якихось джипах. Такі реалії цієї війни.


От «Абрамси» є на зберіганні. Їх американці можуть знати зі зберігання 200-300 штук, завантажити на корабель і відправити в Україну. А «Леопардів» немає на зберіганні зараз в однією країни 300 штук. Їх не можна так взяти зараз і віддати. Їх треба забрати, а замість цього щось поставити.


Ми повертаємося до того, що ми фізично можемо отримати. Існують «Абрамси», існували радянські танки, в румунські є модернізовані Т-55, тому ще трішки позбирати можна. Але якщо дивитися у середньостроковій перспективі, у нормальних кількостях (а не 10 танків), то це тільки «Абрамс».