29 жовтня 2022 11:47

Клоп: "Ліверпуль" буде іншим після ЧС-2022

Юрген Клопп чекає, що «Ліверпуль» показуватиме інші результати після ЧС-2022.

Наразі команда посідає 8-е місце у таблиці АПЛ, відстаючи від лідируючого «Арсеналу» на 12 очок.

– Після чемпіонату світу «Ліверпуль» буде іншим – ми тренуватимемося, до нас повернуться травмовані. Але все залежить і від того, у якому стані гравці приїдуть із чемпіонату світу. Я поняття не маю.


Якщо вони повернуться з чемпіонату світу здоровими... Якщо вони рано вилетять, отримають паузу, а потім тренуватимуться з нами протягом трьох з половиною тижнів, то це буде просто чудово! Але тут дуже багато «якщо». Зараз мене не цікавить, яким буде Ліверпуль після чемпіонату світу. Мене хвилює лише завтрашній день.


- Чи відчуваєте ви, що гравці вже зараз починають думати про чемпіонат світу та бережуть себе?


– Зазвичай чемпіонат світу відбувається влітку, як і великі фінали. Тож якщо ти береш участь у фіналі... Перед цим фіналом немає гравців, які думають про майбутній чемпіонат світу. Вони просто хочуть виграти цей фінал.


А якщо останній тур вирішує, чи потрапите ви до Ліги чемпіонів чи збережете прописку у вищому дивізіоні, то жоден гравець, якого я знаю чи коли-небудь зустрічав, не думатиме, що треба діяти обережніше. Тому що футболісти, яких я знаю, і наші гравці, звичайно, серед них, на тисячу відсотків віддаються команді.


Але коли журналісти постійно про це запитують, такий процес може розпочатись. Це нормально. Я не кажу, що це вплине, але через такі речі про це можна почати думати, – сказав тренер «Ліверпуля».