29 жовтня 2022 08:59

Англійські клуби не змогли реалізувати всі цілі з етнічної різноманітності

Щорічний звіт Футбольної асоціації Англії (FA) про дотримання Кодексу різноманітності футбольного керівництва показав, що англійські клуби не в змозі виконати деякі поставлені цілі. Про це повідомляє Sky Sports.

Усі команди Прем'єр-ліги та 32 клуби Англійської футбольної ліги приєдналися до кодексу, який було введено у 2020 році для підвищення рівності можливостей та заохочення боротьби з расовою нерівністю у вищому керівництві та тренерських штабах.


У той час як FA, Прем'єр-ліга та Чемпіоншип досягли високих результатів і досягли семи з восьми цільових показників сезону-2021/2022, клуби, які підписали кодекс, відзначили тенденцію скорочення, зокрема кількості співробітників вищої ланки жіночої статі, як темношкірих, так і та азіатської зовнішності.


Лише 10,3% кандидатів, найнятих на керівні посади в клубах, виявилися чорношкірими, азіатами чи представниками змішаного походження, що нижче за цільовий показник у 15%. При цьому три керівні органи англійського футболу досягли того, щоб 38,5% їхніх новобранців були жінками. Клуби знову опустилися нижче цільового показника в 30%, показавши в середньому 17,2%.


Розчаровує тенденція щодо тренерів, найнятих клубами: 15,6% були чорношкірими, азіатами або представниками змішаного походження, що нижче за цільовий показник у 25%.