28 жовтня 2022 15:21

Завершення єврокубкового пропускного українського серіалу

«Шахтар» у гостьовому матчі групового турніру Ліги чемпіонів зіграв внічию з шотландським «Селтіком» з рахунком 1:1. У складі «гірників» відзначився Михайло Мудрик, який став автором ювілейного, 250-го, гостьового голу українських клубів у Лізі/Кубку чемпіонів. Цікаво, що перший виїзний гол було забито у 1967 році динамівцем Анатолієм Пузачем і також в матчі з «Селтіком». Загалом представники «Динамо» забили 142 виїзні голи, «Шахтаря» – 98, «Дніпра» – 6, «Металіста» – 2, «Зорі» і «Таврії» – по одному.


Не обійшлося без поважного ювілею і в Ларнаці, де «Динамо» в рамках групового етапу Ліги Європи зіграло внічию з з рахунком 3:3 з місцевим клубом АЕК. Завершилася програшна клубна антирекордна серія Динамо у єврокубках, яка тривала 6 ігор. Для динамівців це була 50-та гостьова нічия у єврокубках, в тому числі вперше з рахунком 3:3. Віталій Буяльський провів 300-й (!) матч у складі українських команд у всіх турнірах: 75 ігор – у єврокубках (ЄК), 189 – у Чемпіонатах (ЧУ), 21 – в Кубку (КУ), 6 – в Суперкубку (СК) та 9 – за національну збірну (ЗУ). Буяльський провів 280 ігор як представник «Динамо» та 20 – ужгородської «Говерли». Дебютна гра Буяльського відбулася 21 вересня 2011 року в гостьовій кубковій грі динамівців з Кременем (3:2).

«Дніпро-1» в матчі групового етапу Ліги Конференцій на своєму полі у Кошице з рахунком 2:1 перемогло «Аполлон» з Кіпру, здобувши свою першу єврокубкову перемогу в статусі господарів поля. При цьому перервалася рекордна для українських клубів пропускна серія у єврокубках, яка тривала 20 (!) ігор – 34 голи. Востаннє ворота українців залишалися «сухими» 4 серпня, коли «Зоря» на своєму полі перемогла румунську «Університату» (1:0).