27 жовтня 2022 21:39
2

АЕК - "Динамо" 3:3. Звіт про матч. Прикрий кінець єврокубкового шляху

Мабуть, про роль матчу проти АЕКа не варто було нічого й казати. Саме від цього поєдинку напряму залежала участь «Динамо» у євровесні, тому вболівальники чекали від київської команди виключно перемоги і своєрідної реабілітації за першу очну гру між цими колективами.


На матч з кіпріотами Мірча Луческу обрав достатньо прогнозований склад. У воротах вийшов Нещерет, в обороні – Тимчик, Сирота, Забарний і Вівчаренко. У центрі поля теж з’явився звичний трикутник в особах Сидорчука, Шепелєва і Буяльського, а на флангах – Кабаєв і Циганков. Складно було спрогнозувати лише те, хто з’явиться на вістрі атаки «біло-синіх», і румунський тренер довірив місце в старті прудконогому Ванату.


Динамівці активно розпочали матч і вже на 4-й хвилині могли швидко виходити вперед. Тимчик підключився до атаки, продерся правим флангом і прострілив у штрафний майданчик на Буяльського, а той пробив з вигідної позиції. На жаль, кіпрську команду врятував голкіпер Пірич.


Господарі теж не збиралися відсиджуватися в обороні, загрожуючи киянам переважно дальніми ударами. Зокрема, спершу із перспективного штрафного пробивав Луїш Густаво, пізніше свою гармату випробував Дюрчо – обидві спроби успіхом не увінчалися.


На 14-й хвилині м’яч навіть встиг побувати у воротах АЕКа. Буяльський помітив відкривання Ваната і тонкою передачею вивів його віч-на-віч із воротарем. Владислав обробив м’яч і без проблем розписався у воротах кіпріотів, однак форварда «Динамо» засмутив лайнсмен, справедливо зафіксувавши офсайд – гол було скасовано.


А ось на 26-й хвилині ігрова сфера опинилися вже у воротах «Динамо» і, на жаль, за правилами. Фараж пройшов правим флангом і навісив у штрафну зону, де, залишившись без опіки, ефектним ударом ножицями забив Альтман – рахунок став 0:1.


Після пропущеного м’яча підопічні Луческу намагалися шукати простір для того, аби відновити паритет, проте моменти давалися їм складно – можна згадати лише неточний дальній удар від Сидорчука. Хай там як, попри труднощі при створенні моментів, «біло-сині» все ж змогли зрівняти рахунок ще у 1-му таймі.


Незадовго до перерви динамівці організували атаку: Вівчаренко пройшов лівим флангом, прострілив на Буяльського, той вишуканою передачею в один дотик вивів на ударну позицію Ваната, а Владислав потужно пробив у дальній кут і зрівняв рахунок – 1:1.


Схоже, що кінцівка 1-го тайму зарядила «Динамо», адже вже на старті 2-го тайму київська команда могла вийти вперед. Тимчик несподівано опинився на хорошій позиції та вийшов на рандеву з воротарем, проте вдалий і, що найголовніше, частий підкат від захисника, не дозволив Олександру пробити.


Не забиваєш ти – забивають тобі. На 53-й хвилині кіпріоти створили атаку лівим флангом, внаслідок якої виконали навіс у штрафний майданчик на Лопеша, який своїм точним ударом знову вивів АЕК вперед – 1:2.


Другий пропущений м’яч спонукав динамівців посили свій атакувальний тиск, але проблема була незмінною – небезпечних моментів практично не було. Ба більше, нерідко випади української команди завершувалися перспективними контратаками кіпріотів, внаслідок чого футболісти «Динамо» змушені були фолити.


До слова, саме одна з контратак все ж принесла «АЕКу» результат. Господарі дісталися до штрафного майданчика киян, але в один момент Тимчик повернувся в оборону і, здавалося, врятував команду від пропущеного м’яча. Проте Олександр дещо затягнув з виносом м’яча, натомість Альтман це помітив і, обікравши захисника «Динамо», завдав точного удару в дальній кут – 1:3.


На 82-й хвилині динамівці змогли відіграти один м’яч. Тимчик безперешкодно пройшов правим флангом і виконав хорошу передачу в штрафний майданчик, яку своїм влучним ударом головою замкнув Гармаш, що перед цим з’явився на заміну, – 2:3.


Після забитого м’яча Гармаша наставник «біло-синіх» Мірча Луческу одразу ж кинув у бій Бєсєдіна та Самбу Діалло. Останній, до слова, вийшов дуже зарядженим, а від цього діяв дуже агресивно. Сенегалець сходу награв на жовту картку, а в один момент навіть міг отримати другий гірчичник, проте арбітр вирішив не ухвалювати такого кардинального рішення.


А вже у компенсований час той таки Гармаш знову повернув киян у гру. Після розіграшу кутового динамівці доставили м’яч до Дениса, який відтиснув суперника корпусом і, завдавши точного удару, оформив дубль та зрівняв рахунок – 3:3.


Наприкінці поєдинку підопічні Луческу мали хороші шанси навіть вирвати перемогу, однак після удару Перріса кіпріотів врятував голкіпер. Тож у підсумку, 3:3 – фінальний свисток арбітра ознаменував бойову нічию, яка все одно позбавила «Динамо» шансів на євровесну…

Дякую за звіт!
Бачу, що кіпріотський футбол на підйомі...
Але... "пишатися" від такої гри тим більш РЕЗУЛЬТАТу я би не став(((
А. ось висновки цієї вистави майже всім відомі. Окрім, головних дійових осіб. У яких не вистачає "чоловічих" регалій! Чому "регалій" - тому що логіки та здорового глузду я вже давно там не бачу.
Шкода. І, в першу чергу, усіх уболівальників, які не можуть нічого вдіяти! Під час війни...
Интересно у них бронь от мобилизации есть? На футбольном поле от них толку все равно никакого...