14 жовтня 2022 15:47

"Піти з "Шахтаря" дуже важко". Малиновський зізнався, що особиста драма допомогла йому вирватися з донецької команди

Півзахисник Аталанти та збірної України Руслан Малиновський міг ще довго перебувати на контракті у донецького Шахтаря та їздити по орендах, якби не тяжка травма.

В інтерв'ю ютуб-каналу «Київський торт» Руслан Малиновський підтвердив, що покинути Шахтар йому було дуже непросто. Українському хавбеку багато в чому допоміг збіг обставин – тяжка травма та принципова позиція Генка.

«Я пішов в оренду на шість місяців до Генка. Якби я не отримав травми, я повернувся б до Шахтаря. Це сто відсотків. Але оскільки я порвав хрестоподібні зв'язки, а за шість місяців переконав Генк, що я можу прогресувати та відповідаю рівню цього клубу, вони підписали оренду ще на один рік».


Також гравець збірної України зазначив, що вирватися із «золотої клітини» Шахтаря допомогли його агенти.


«Те, що зробив Генк, це було дуже сильно з їхнього боку. Завдяки опції про викуп контракту клуби змогли домовилися між собою. Агенти Шаблій та Серебренников допомогли, щоб цей пункт включили до контракту».

Зазначимо, що за першу команду Шахтаря Малиновський не провів жодного матчу.

Український хавбек виступав на правах оренди у Генку з 2016 по 2017 рік. У липні 2017 року бельгійський клуб викупив Руслана за два мільйони євро. У складі Генка Малиновський зіграв 135 матчів, забив 30 голів і віддав 32 асисти.

За два роки Генк продав Малиновського в Аталанту за 13,6 мільйонів євро. У складі бергамського клубу Руслан провів 137 матчів, у яких забив 30 м'ячів та зробив 27 асистів.

Transfermarkt оцінює Малиновського у 28 мільйонів євро.

Цього сезону Серії А півзахисник провів у складі Аталанти дев'ять матчів, забив один м'яч і зробив один асист.