13 жовтня 2022 09:44

Грабувати надра та фінансувати "ДНР" можна - за рішенням судді Вовка та за бездіяльності прокуратури

Суддя Вовк зняв арешт із майна громадянина Росії, який незаконно видобував щебінь та пісок у Житомирській області та під Києвом, вивозив їх до РФ, а на виручений незаконний прибуток фінансував "ДНР". При цьому прокуратура, яка представляє інтереси держави у цій справі, не подає апеляцію на антиукраїнське рішення та відмовляється від нового арешту активів росіянина.


Слідство встановило, що громадянин РФ Ігор Наумець незаконно отримав право власності на низку спеціалізованих підприємств. Виручені незаконним способом кошти від нелегально видобутих українських копалин виводилися до РФ і йшли на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій у Криму та псевдореспублік "ДНР/ЛНР", заявили в Офісі генпрокурора. Також громадянин РФ виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, заперечував тимчасову окупацію частини території нашої держави та вихваляв осіб, які чинили збройну агресію.

Раніше Львівський суд заарештував активи та рахунки спонсора тероризму. Вовк своїм рішенням розблокував протиправну діяльність росіянина. Вовк зняв арешт з підприємств Наумця "Юнігран" та "Будіндустрія-Сервіс ЛТД" і фактично дозволив йому продовжити і надалі пограбування українських надр та фінансування агресії проти України.