9 жовтня 2022 21:44
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Ми увійдемо у свій звичний ритм. Просто треба потерпіти"

Наставник "Динамо" Мірча Луческу прокоментував перемогу над "Рухом".


- Після образливої поразки від "Ренна" я радий, що хлопці зібралися і взяли три важливі очки. Ми увійдемо у свій звичний ритм. Просто потрібно потерпіти всі ці суцільні переїзди та перельоти. Ми постійно переїжджаємо з одного поля на інше, з одного готелю до іншого.


Це проблема адаптації. Необхідно повернути впевненість. В останніх матчах ми грали скуто і невпевнено. Це призвело до великих індивідуальних помилок, які не дозволяють гравцям "Динамо" в єврокубках.


Сьогодні на початку першого тайму було те саме. Ми поспішали, хотіли через два-три паси доставити м'яч у штрафний майданчик. У результаті ми його легко втрачали, а суперник проводив хороші контратаки. Згодом ми стали впевненіше діяти, провокували суперника пресингувати, грали через вільні зони за спини захисникам. Перший гол надав більше впевненості. Вся проблема лише у головах гравців. Те, що відбувається у країні, нікого не залишає байдужим.


Матч із "Шахтарем"? Це важлива гра, незалежно від умов та передумов. У четвер у нас буде гра, а у п'ятницю весь день витратимо на переїзд, щоби приїхати до Львова. Суперник матиме більше часу на відновлення. Нам потрібно налаштуватися. У таких матчах не може бути виправдань. Чи було б краще зіграти з "Шахером" у Варшаві? Звісно, завжди краще грати з уболівальниками.


- Сьогодні збірна України дiзналась суперників із відбору на ЄВРО-2024. Усі вони сильні. Це якось вплинуло на гравців?

- Група складна, але у футболі все можливо. У збірної України є молоді та здібні гравці. Це гарне покоління. Ніколи не можна говорити про щось наперед. Осінній цикл показав, що непереможних суперників немає.

А який ваш звичайний ритм? Нічого не змінюється, як було так і є, тільки ще гірше! Гра повинна бути, а не терпіння!