25 травня 2007 15:08

Шацких ожидает бурю эмоций


Богдан Буга, ФФУ

Узбецький легіонер «Динамо» Максим Шацьких уже давно почуває себе в клубі та Києві своїм. І не дивно, адже він уже восьмий рік вірою і правдою захищає честь столичного гранда. За цей період уже п’ять разів брав участь у фінальних матчах Кубку України, і лише в одному випадку (сезон-2001/02) Фортуна посміхнулася суперникам динамівців – гірникам. Про свій настрій напередодні шостого для себе фіналу форвард розповів інформаційній службі ФФУ.

Статистика – не головне
«Чесно кажучи, я не надто уважно слідкую за статистикою, – признається Шацьких. – Ну то й що, коли в мене вже чотири перемоги у національному кубку, а «Динамо» ось уже два роки підряд володіє цим почесним трофеєм? Повірте, для мене особисто, як і, напевно, для будь-якого гравця команди, це абсолютно не знижує важливості майбутнього фіналу».

Подарунки до ювілею
«Тим паче, у суперниках – донецький «Шахтар», а це додає адреналіну та посилює бажання знову довести, що «Динамо» сильніше, – продовжує Максим. – До того ж цього року наш клуб святкує ювілей – 80-річчя з дня свого заснування, тому перед нами поставлене завдання виграти в нинішньому сезоні усі внутрішні трофеї – чемпіонат, кубок та суперкубок. Уся команда дуже хоче порадувати своїх вболівальників таким потрійним тріумфом, тому ми зробимо для цього усе, що від нас залежить».

Перемагаємо сильних…
Утім, досягти перемоги в Кубку буде дуже непросто, зважаючи на рівень опонентів. Та ще й деякі експерти заявляють про спад у грі киян. Шацьких з чим не погоджується: «Про якусь кризу мова навіть йти не може. Ми дійсно несподівано втрачали очки в матчах, де, здавалося, цього аж ніяк не станеться. Проте зверніть увагу, в поєдинках з сильними суперниками – «Дніпром», «Металістом», «Таврією» – перемагали. Просто ці команди намагаються не лише зламати гру фавориту, але й самим продемонструвати якісний футбол».

…втрачаємо з аутсайдерами
«Натомість, у протистояннях з аутсайдерами, як то «Ворскла» чи «Сталь», ми неодмінно наштовхувалися на масовану оборону, яку подолати надзвичайно важко, – пояснює нападаючий. – На жаль, не завжди вдається справитися з супротивниками, котрі переважно «сидять» на своїй половині поля всім складом».

Сюрпризів не очікується
«Безумовно, підопічні Мірчі Луческу відсиджуватися біля своїх воріт не будуть, – упевнений Максим. – Як і в матчі в середу, для наших гравців атаки виникатиме достатньо вільних зон. Тим не менше, пройти захисні редути «Шахтаря» надзвичайно складно, адже у них зібрані гравці дуже високого класу. Взагалі ж, скажу, що гірники навряд чи зможуть нас чимось здивувати, як, утім, і ми їх. Думаю, ми знаємо можливості один одного майже досконало. Скоріше всього, результат матчу залежатиме від рівня психологічної концентрації, віддачі на полі та, звичайно, удачі».

Стараємося для вболівальників
Як і гірник Чигринський, Шацьких очікує справжньої бурі пристрастей у неділю на НСК «Олімпійський». «Проте хіба це погано? – ставить риторичне запитання Максим. – Переконаний, що грубощів у грі ми не побачимо. Принаймні, хочеться на це сподіватися. А ось максимальна напруга, шалені емоції, повна самовіддача гравців лише додасть видовищності. Ми ж бо стараємося не просто для себе чи керівництва, але й – у першу чергу – заради наших вболівальників. Не сумніваюся, що їм має сподобатися фінал, незалежно від того, з яким результатом він завершиться».