25 травня 2007 00:15

Сборная Франции объявила состав на матч с Украиной


Богдан Буга, ФФУ

У четвер, 24 травня, головний тренер французької національної команди Раймон Доменек оприлюднив список гравців, які готуватимуться до найближчих відбірних матчів Євро-2008 – проти України, що пройде 2 червня в Парижі, та Грузії, який відбудеться 6 червня в Осері. Серед 23-х викликаних футболістів двоє вперше опинилися у лавах національної команди.

Шістка травмованих
Доменек запросив трьох воротарів та 20 польових гравців. Серед них відсутні травмовані Тьєррі Анрі, Луї Саа, Патрик Вієйра, Віллі Саньоль, Мікаель Сильвестр та Сильвейн Вільтор. Також не знайшлося місця в складі нападнику та захиснику «Ювентуса» Давиду Трезеге й Алену Бумсонгу відповідно, які, за повідомленнями ЗМІ, перебувають у прекрасних кондиціях. Проте наставник збірної наполегливо їх ігнорує, вважаючи, що в італійській серії В годі сподіватися на нормальну підготовку до відповідальних матчів кваліфікації Євро-2008.

Новий Анрі
Натомість Доменек розраховує на послуги форварда «Ренна» Джиммі Бріана, якого вперше викликав у головну команду країни. 21-річний нападник вважається одним із найбільших талантів Франції. На батьківщині йому пророкують славу Тьєррі Анрі, а тим часом до «Ренна» надходять численні пропозиції продати Бріана, зокрема від лондонського «Арсенала», «Ланса» та «Сент-Етьєна».

Чи дебютує Фрей?
У правому захисникові «Осера» Бакарі Санья, котрий до цього також не викликався до збірної, вбачають достойну заміну досвідченому гравцю німецької «Баварії» Віллі Саньолю, який відновлюється після травми коліна. Діждався чергового запрошення до лав національної команди голкіпер італійської «Фіорентини» Себастьян Фрей. Цей здібний воротар уже кілька разів викликався Доменеком, проте дебютувати в офіційному матчі збірної йому поки не пощастило.

Під крилом ветеранів
Звісно, цим молодим гравцям ще не скоро грати провідні ролі у команді, де досі верховодять старожили Ліліан Тюрам, Клод Макелеле, Грегорі Купе, Вільям Галлас, Ніколя Анелька, котрим достойно допомагають Франк Рібері, Флоран Малуда, Ерик Абідаль, Джибрил Сиссе та інші.

Думками – на відпочинку
Кадровий потенціал французів дійсно вражає, тим не менше Раймон Доменек занепокоєний функціональним станом своєї команди. На його думку, над підопічними може зле пожартувати раннє завершення сезону. Національна першість фінішує на цих вихідних, тому гравці уже подумки у відпустці. «Налаштуватись на ці матчі хлопцям буде дуже важко, проте вони – професіонали, і мусять розуміти свою відповідальність перед усім народом», – вважає тренер.

Склад збірної Франції
Воротарі: Грегорі Купе («Ліон»), Себастьян Фрей («Фіорентина» Італія), Мікаель Ландро («ПСЖ»);
Захисники: Ерик Абідаль, Себастьян Скиллачі, Франсуа Клерк (усі – «Ліон») Жульєн Ескюде («Севілья» Іспанія), Вільям Галлас («Арсенал» Англія), Бакарі Санья («Осер»), Ліліан Тюрам («Барселона» Іспанія);
Півзахисники: Абу Діабі («Арсенал» Англія), Алу Діарра, Флоран Малуда, Жеремі Тулалан (усі – «Ліон»), Лассана Діарра, Клод Макелеле (обидва – «Челсі»), Самір Насрі, Франк Рібері (обидва – «Марсель»);
Нападаючі: Ніколя Анелька («Болтон» Англія), Карім Бензема, Сідней Гову, Джибрил Сиссе (всі – «Ліон»), Джиммі Бріан («Ренн»).