13 вересня 2022 22:36

Журналіст про затриманих російських вчителів: "Їх військовий злочин набагато тяжчий, ніж злочин артилеристів і льотчиків, які знищують інфраструктуру України"

Журналіст і письменник Андрій Шипілов у своєму Facebook висловився про російських вчителів, затриманих на звільненій від окупантів Харківщині.

"Є добре правило розумної людини, ніколи не пиши і не висловлюйся на теми, про які пишуть і говорять усі навколо.


Ну, іноді відправив треба відступати. Це я з приводу тих військових злочинців, які були взяті у харківській області та яких усі називають «російськими вчителями».

Питання, чи повинні вони відповідати чи не повинні, воно взагалі не стоїть. Їхні військові злочини набагато тяжчі, ніж злочин артилеристів і льотчиків, які знищують інфраструктуру України.

Зруйновані міста буде відбудовано, зруйновані заводи відновлено, біженці повернуться до будинків.

Артилерія та авіація знищує сьогодення України, але не в силах знищити її майбутнє.

А ці приїхали саме для того, щоб знищити майбутнє України, щоб викрасти та розпорошити душі її беззахисних дітей. Бо саме у душах дітей знаходиться майбутнє будь-якої нації.


І не кажіть мені про нещасну жебраку вчительку з російського жопорюпинська, яка поїхала в Україну від розпачу злиднів. Напевно, це пом'якшувальна обставина. І суд має право прийняти цю обставину як пом'якшувальні, і він напевно прийме її як пом'якшувальні. Але від наявності пом'якшуючих обставин злочин не перестає бути злочином.


І цей злочин страшніший, ніж викрадення дітей. Викрадену дитину є шанс знайти та повернути. А ось знищену дитячу душу вже не повернеш...”.