7 вересня 2022 08:00

Наскільки ефективна стратегія ставок за критерієм Келлі

Критерій Келлі — це теорія ймовірності, також відома як формула Келлі, ставка Келлі або стратегія Келлі. Це математична формула для вимірювання ставок, які призводять до очікуваних результатів.


Критерій Келлі є однією з небагатьох формул ставок із доказами, які детально пояснюють, як вона забезпечує вищі прибутки в довгостроковій перспективі. Професійні гравці на www.wetttippsheute.net використовують цю техніку азартних ігор, щоб визначити оптимальну суму для ставок на ринку.


Як використовувати стратегію ставок за критерієм Келлі

Стратегія ставок Kelly в принципі проста. Вся справа в тому, щоб розмір ставки був настільки великим, наскільки ймовірність виграшу менша за ймовірність програшу. Формула також вимірює максимальну ставку, щоб гарантувати найкращі шанси на успіх. Гральний кубик часто використовується для розрахунку критерію Келлі при ставці.


Отже, коли ви кидаєте кубик, у вас є 50% ймовірність того, що він випаде на 1, 2 або 3. Те саме стосується результату 4, 5 або 6. Тепер припустімо, що кубики упереджені і мають 55% ймовірність потрапити на 1, 2 або 3. Це означає, що ймовірність того, що кубик лежить на 4, 5 або 6, становить 45%. Тому змінні виглядатимуть приблизно так:


P = 1 і Q = 0,55


Отже, Q = 1 – 0,55


Q = 0,45


Відповідно до стратегії Келлі: F = (1 х 0,55 – 0,45) / 1


F = 0,10, що становить 10%.


Виходячи з цієї стратегії, ви повинні поставити 10% ігрового портфеля на 10% свого банкролу, а якщо зміщення кубиків менше на 51%, стратегія рекомендує робити ставку на 2%. Якщо ви зробили ставку вище 10%, у вас висока ймовірність програшу.


Однак, якщо ви робите ставку менше 10%, ви матимете невеликі, але стабільні прибутки. Гравці, які дотримуються критерію Келлі, оптимізують темпи зростання свого капіталу в довгостроковій перспективі.


Навіщо використовувати критерій Келлі в ставках на спорт

Метою використання стратегії Kelly є запобігання втраті вашого банкролу та розоренню. За допомогою формули ви можете розрахувати суму ставки, щоб вижити й продовжити гру. Дивлячись на всю стратегію з точки зору спортивних ставок, якщо запропонована ставка має коефіцієнт 3,00, у вас є ймовірність виграшу 0,40% і програшу 0,60%.


Отже, виходячи з цієї формули, ви повинні зробити 20% свого банкролу на ставку, щоб мінімізувати вплив програшу. Хоча ймовірність програшу вища, ніж ймовірність виграшу, ставка 20% має позитивне очікуване значення через сприятливий коефіцієнт. У довгостроковій перспективі ви матимете більший прибуток і менші втрати.


Заключна думка

Стратегія критерію Келлі часто використовується для встановлення оптимального розміру ставки. Він використовується гравцями в спортивних іграх і навіть в іграх казино. Стратегія також відмінно працює на фондових ринках. Варто зазначити, що критерій Келлі має помітну перевагу перед іншими стратегіями ставок, оскільки він гарантує прибуток і менший ризик у довгостроковій перспективі.