28 серпня 2022 17:52

"Монца" убік: екс-тренер "Шахтаря" Де Дзербі найближчим часом може очолити топ-клуб Іспанії

Екс-тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі після розставання з помаранчево-чорними може отримати роботу в топ-чемпіонаті. 43-річного фахівця пов'язують із Серією А та Ла Лігою.


Де Дзербі входить до числа потенційних змінників Юлена Лопетеги у Севільї. Уболівальники королів Ліги Європи закликають до відставки головного тренера після триматчевої безвиграшної серії (найгірший старт за 41 рік) у новому сезоні Ла Ліги (дві поразки та нічия), пише Calciomercato.


Раніше повідомлялося, що фахівець може очолити Монцу. Дебютант Серії А під керівництвом Джованні Строппи програв усі три матчі на старті чемпіонату, викликавши невдоволення амбітних власників клубу Адріано Галліані та Сільвіо Берлусконі.

Де Дзербі зробив собі ім'я на Апеннінах, працюючи головним тренером Сассуоло з 2018 по 2021 рік.


Де Дзербі за один неповний сезон із Шахтарем фінішував на першому місці у недограному через війну чемпіонаті 2021/22, провалився у груповому етапі ЛЧ, а також виграв Суперкубок України.


Італійський фахівець провів біля керма «гірників» 30 матчів 20 з яких виграв, а ще по п'ять поєдинків закінчив у нічию та поразками.